Τα 10 κορυφαία tips για τον θηλασμό

Ο θηλασμός είναι αφενός μία φυσική διαδικασία, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μία ικανότητα που μαθαίνεται και στην οποία γίνεσαι καλύτερη όσο την εφαρμόζεις.

Τα 10 κορυφαία tips για τον θηλασμό

Πολλές μαμάδες αναζητούν τρόπους να διευκολυνθούν, γιατί ο θηλασμός του μωρού τους δεν είναι πάντα εύκολος ή εφικτός.

Θα τα καταφέρουν οι περισσότερες, είναι ή όχι διαβασμένες, αλλά η πληροφορία είναι πάντα όπλο. Οσο πιο πολλά ξερει μία θηλάζουσα μαμά, τόσο καλύτερα θα θρέψει το μωρό της, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνει και τη δική της κατάσταση. Οι ειδικοί κατέληξαν: Μαμάδες, νοσοκόμες, γιατροί, μαίες και ψυχολόγοι συγκέντρωσαν τα δέκα κορυφαία tips για τον θηλασμό:

1. Να κοιτάτε το μωρό σας, όχι το ρολόι.
Το μωράκι σας πεινάει, εσεις είστε πηγμένη και κουρασμένη, αλλά είναι η δική του ώρα. Κοιτάξτε το, είναι μοναδικό το δέσιμο που θα δημιουργηθεί, μην αγχώνεστε, ξεχάστε το ρολόι και αφεθείτε σ αυτές τις στιγμές. Δε θα ξανάρθουν. Θα φύγουν ανεπιστρεπτί και εσείς πολύ πιθανον να το μετανιώσετε αν δεν έχετε απολύτως δοθεί σε αυτές.

Αποτέλεσμα εικόνας

2. Συμβουλευτείτε ένα βιβλίο.
Δεν είναι κακό να έχετε έναν οδηγό. Θα ανοίξετε πολλές φορές τις σελίδες του να τις συμβουλευτείτε. Ακολουθήστε τις οδηγίες του αν δε θέλετε ή δε μπορείτε να πάτε σε κάποιο γκρουπ. Ανά πάσα ώρα και στιγμή, σίγουρα θα διαβάσετε κάτι που θα σας βοηθήσει.

3. Ζητήστε βοήθεια αν ανησυχείτε για την ποσότητα που παράγετε.
Οι περισσότερες μαμάδες ανησυχούν, και τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο. Το γάλα σας είναι εκεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μικρού σας. Μην το αμφισβητείτε αυτό. Ενημερωθείτε και εκπαιδευτείτε για να βοηθήσετε τον εαυτο σας, αλλά μην ανησυχείτε. Θα τα καταφέρετε.

4. Μην καθυστερειτε αν δείτε ότι δεν τα καταφέρνετε.
Ζητήστε βοήθεια πριν γίνει το θέμα, πρόβλημα. Θέλει επιμονή και γνώση. Ο,τι είναι δύσκολο σήμερα, θα είναι πιο εύκολο αύριο. Στα δύσκολα, πηγαίντε βήμα βήμα. Οπλιστείτε με επιμονή και υπομονή, να είστε διαλλακτική, ανοιχτή σε όποιον έχει κάτι πολύτιμο να σας πει, και ήρεμη.

Αποτέλεσμα εικόνας

5. Παραδοθείτε... στη δύναμη του στήθους σας.
Αν είστε σε αμφιβολία για το αν πεινάει το μικρό σας, δώστε του να φάει. Αν δεν πεινάει, θα το ηρεμήσετε και θα κοιμηθεί με τον πιο γλυκό τρόπο. Καταλάβετε ότι είναι μία κατάσταση που κερδίζεις πάντα, και όχι κάτι καταναγκαστικό και αγχωτικό. Βολευτείτε, ηρεμήστε και πάρτε το μωρό σας αγκαλιά. Μην ακούτε τους επικριτές και ποτέ μη βιάζεστε.

6. Βρείτε το δικό σας δίκτυο υποστήριξης!
Στην αρχή όλοι είναι υπέρ του θηλασμού, αλλά όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται ότι συνωμοτούν ώστε να διακόψετε. Βρείτε το δικό σας δίκτυο και γίνετε μέλος. Είτε είναι γκρουπ στο facebook, είτε στη γειτονιά σας, είτε οι φίλες σας, δικτυωθείτε με άλλες μαμάδες που θηλάζουν και σας κατανοούν. Θα τις χρειαστείτε στα δύσκολα, αλλά και στα εύκολα!

7. Μην ξεχνάτε ότι είστε μία υπέροχη μαμά!
Κάθε ταξίδι θηλασμού είναι διαφορετικό. Ο,τι και να γίνει στο δικό σας, είστε η υπέροχη μαμά του παιδιού σας κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα! Το να είστε η μαμά, είναι πολύ πιο σημαντικό από τον τρόπο που ταϊζετε το μωράκι σας. Η διακοπή του θηλασμού, αν δεν ήταν δικής σας επιλογή, μπορεί να είναι θλιβερή, αλλά να είστε πάντα περήφανη για ό,τι προσπαθήσατε και ό,τι καταφέρατε, ακόμη κι αν διήρκησε λιγο. Κι αν δεν μπορέσατε καθολου, γιατί δεν έπρεπε ή δε γινόταν για ιατρικούς λόγους, τότε μάλλον αυτό ήταν το καλύτερο για σας. Να είστε περήφανη που προστατέψατε το μωρό σας και τον εαυτό σας.

8. Φροντίστε τον εαυτό σας.
Ο θηλασμός απαιτεί χρόνο και συναισθήματα, ενώ οι ορμόνες κάνουν το δικο τους πάρτυ. Θα έρθουν σιτγμές που θα είστε εξαντλημένη, άυπνη, σε κακή διάθεση και κακή ψυχολογία. Ολα είναι φυσιολογικά. Βοηθηθείτε. Μείνετε ενυδατωμένη, κάνετε καλή διατροφή, ασκηθείτε αν μπορείτε όσο μπορείτε και... κοιμηθείτε όσο και όταν μπορείτε. Αν έχετε κι άλλο παιδάκι, δε θα μπορείτε να κοιμάστε με το μωρό, οπότε βρείτε και ζητήστε βοήθεια. Του συντρόφου, της μαμάς, της πεθεράς, της αδελφής σας... Οποιου νομίζετε ότι είναι εκεί, πραγματικά για να σας τη δώσει.

9. Αγνοήστε τα κακά σχόλια και τις κακοπροαίρετες συμβουλές.
Αν σας λένε κάτι για το οποίο δεν είστε σίγουρη, ζητήστε δεύτερη γνώμη. Το πόσο θα θηλάσετε είναι καθαρά προσωπική σας υπόθεση. Μην ακούτε τους γύρω, αν εσείς και το μωρό σας είστε καλά, και αν ιατρικά δεν υπάρχει πρόβλημα.

10. Μάθετε να θηλάζετε ξαπλωμένη!
Μαγική συμβουλή. Θα ξεκουράζεστε κι εσείς, δε θα πιάνετε η μεση σας, ο αυχένας σας, το μπράτσο σας, ενώ θα διευκολύνετε και την παραγωγη και τη ροή σας.

Αποτέλεσμα εικόνας

Καλά ταϊσματα μανούλες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved