Εγκυμοσύνη και διακοπές: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε

Το γεγονός ότι είστε έγκυος δε σημαίνει πώς πρέπει να κάθεστε στο σπίτι επειδή φοβάστε τις μετακινήσεις. Αν η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται ομαλά και λαμβάνετε στοιχειώδεις προφυλάξεις, μπορείτε να ταξιδέψετε άφοβα.

Εγκυμοσύνη και διακοπές: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, θα πρέπει να ξέρετε πως οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται μπορεί να είναι διαφορετικού τύπου ή μπορεί να μην προσφέρονται δωρεάν.Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να διαθέτετε κατάλληλη ασφάλεια που να σας καλύπτει στον συγκεκριμένο προορισμό. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας, για τα εμβόλια ή το είδος της ανοσοποίησης που πιθανόν χρειάζεστε, όπως και για την φαρμακευτική αγωγή που μπορείτε να λάβετε για συνηθισμένα προβλήματα.
Είναι προτιμότερο να μην ταξιδεύει σε προορισμούς με μεγάλο υψόμετρο – η προσαρμογή στο μειωμένο οξυγόνο μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη για εσάς και το μωρό σας, ιδίως κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Πότε να ταξιδέψετε
Ένα από τα ερωτήματα- κλειδιά που τίθενται είναι πότε μπορείτε να ταξιδέψετε με ασφάλεια.
Γενικά είναι ασφαλέστερες οι μετακινήσεις μεταξύ της 18ης και 24ης εβδομάδας, όταν ο κίνδυνος αποβολής ή πρόωρου τοκετού είναι μικρός. Προφανώς, χρειάζεται να λάβετε υπόψιν σας τη δική σας ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.

Να τρώτε υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα
Να επιλέγετε εστιατόρια που δείχνουν να τηρούν τις συνθήκες υγιεινής και να είστε σίγουρες για το τι τρώτε. Να είστε επιφυλακτικές με τα κρέατα που μπορεί να είναι μισοψημένα. Επίσης, να ενημερωθείτε για την ποιότητα του διαθέσιμου πόσιμου νερού στο σημείο του προορισμού σας κι αν έχετε αμφιβολίες για το πόσιμο νερό του δικτύου, να πίνετε εμφιαλωμένο. Να αποφεύγετε επίσης τα ποτά που έχουν πάγο.

Ταξίδι με αυτοκίνητο
Δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία σας εκτός ίσως από το γεγονός ότι μπορεί να κάθεστε στην ίδια θέση για πολλή ώρα. Στα μακρινά ταξίδια να σταματάτε ανά δίωρο για να ξεπιάνεστε. Να φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας . Το αμνιακό υγρό που περιβάλλει το μωρό χρησιμεύει για την απόσβεση των κραδασμών και αποτρέπει όποιο τραύμα από την πίεση της ζώνης ασφαλείας.

Αεροπορικό ταξίδι
Τα περισσότερα αεροπορικά ταξίδια επιτρέπονται από τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες μέχρι και την 36η εβδομάδα της κύησης. Θα χρειαστείτε όμως μια επιστολή από το γιατρό σας που να βεβαιώνει πως είναι ασφαλές να ταξιδέψετε.

Διαβάστε επίσης
Εγκυμοσύνη και διακοπές: Χρήσιμα tips για ταξίδι με το αυτοκίνητο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved