Εγκυμοσύνη και διακοπές: Χρήσιμα tips για ταξίδι με το αυτοκίνητο!

Η εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα και έχει τις όμορφες και τις άσχημές της στιγμές. Τι κάνουμε όμως το καλοκαίρι, όταν έρχεται η ώρα των διακοπών και πρέπει να ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητο;

Εγκυμοσύνη και διακοπές: Χρήσιμα tips για ταξίδι με το αυτοκίνητο!

Πολλές μέλλουσες μαμάδες δεν ξέρουν τι να κάνουν στις διακοπές τους. Δεν ξέρουν αν είναι καλό για αυτές και το μωρό τους να ταξιδέψουν και πώς να αντιμετωπίσουν ένα ταξίδι. Τι ισχύει τελικά;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι κάθε γυναίκα με καλή εγκυμοσύνη, μπορεί να ταξιδέψει αρκεί να μην είναι πάνω από την 26η εβδομάδα της. Το πρώτο πράγμα όμως, που πρέπει να κάνετε είναι να ενημερώσετε τον γιατρό σας. Αυτός, γνωρίζοντας καλά την περίπτωση σας, θα σας συμβουλέυσει κατάλληλα!

Αν επιλέξετε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να έχετε στο νου σας για να ξεκινήσουν οι διακοπές σας με τον πιο μαγικό τρόπο!

• Αν βρίσκεστε μετά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, θα πρέπει να κάνετε συχνές στάσεις, κάθε 60 με 90 λεπτά, αν το ταξίδι είναι πολύωρο. Κάντε ένα περίπατο για δέκα λεπτά και συνεχίστε το ταξίδι σας. Αμέσως θα αισθανθείτε καλύτερα!

• Αν είστε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, συζητήστε με το γιατρό σας το ενδεχόμενο χορήγησης προγεστερόνης, προκειμένου να προλάβετε τις συσπάσεις της μήτρας.

• Ακόμα και όταν είστε στο αυτοκίνητο πρέπει αν κινήστε όσο περισσότερο μπορείτε. Κάθε μία ώρα και για ένα 10λεπτο περίπου, κινήστε τα πόδια σας σαν να κάνετε ποδήλατο. Έτσι δε θα πιαστείτε και θα πετύχετε κακλή κυκλοφορία αίματος.

• Τέλος, είναι σημαντικό να προσέξετε τη θερμοκρασία που έχετε στο αμάξι. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε αυτήν την περίοδο είναι ένα κρυολόγημα! Για αυτό, με μέτρο το air-condition!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved