Εγκυμοσύνη: 7 συμβουλές για να αισθάνεστε καλά με το σώμα σας

Ας είμαστε ειλικρινείς, το σώμα σας θα αλλάξει και δεν θα έχετε κανέναν απολύτως έλεγχο.

Εγκυμοσύνη: 7 συμβουλές για να αισθάνεστε καλά με το σώμα σας
Bigstock

Αξίζει να θυμάστε πως όλες οι αλλαγές συμβαίνουν για έναν σπουδαίο λόγο: Μεγαλώνετε ένα μωρό ! Έχοντας αυτό κατά νου ερχόμαστε να μοιραστούμε μερικούς τρόπους για να νιώσετε καλά με την εννιάμηνη μεταμόρφωσή σας.

1. Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του μακιγιάζ

Το μακιγιάζ μπορεί να κάνει θαύματα πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Μπορεί να γίνει το μέσο για να νιώθετε όμορφα και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περίοδο που πολλές γυναίκες αισθάνονται ότι έχουν χάσει τον έλεγχο του σώματός τους.

Ο τόνος και η υφή του δέρματός σας μπορεί να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνεπώς, να είστε προσεκτικές στα προϊόντα που επιλέγετε.

2. Μην ασχολείστε με τα μαλλιά σας

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , θα περάσετε μια φάση έντονης τριχοφυΐας που σημαίνει πως θα έχετε περισσότερα και λαμπερά μαλλιά.

Μπορείτε, λοιπόν, να επιλέξετε ένα κοντό καρέ για να μην χρειάζεται να τα περιποιείστε διαρκώς. Βέβαια, να θυμάστε πως η πλούσια κεφαλή των μαλλιών σας θα λεπτύνει αφού γεννήσετε.

Το σώμα σας υφίσταται αρκετές αλλαγές χωρίς τη θέλησή σας για αυτό συμβουλευτείτε τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας για να βρείτε ένα κούρεμα που θα σας ταιριάζει.

3. Προσπαθήστε να κάνετε τακτικά γυμναστική

Μπορεί να είναι δύσκολο να βγάζετε τις βολικές σας πιτζάμες και να φοράτε ρούχα γυμναστικής ειδικά ενώ νιώθετε διαρκώς φουσκωμένη και άρρωστη.

Είτε, όμως, το πιστεύετε είτε όχι, λίγη άσκηση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα καθώς η άσκηση βελτιώνει τη δύναμη και την αντοχή σας, σας προετοιμάζει για τη σωματική πρόκληση του τοκετού καθώς και κάνει ευκολότερη την επιστροφή σε φόρμα μετά τη γέννηση του μωρού.

4. Αγοράστε ρούχα για εγκύους

Αξίζει να επενδύσετε και σε ένα τζιν εγκυμοσύνης γιατί είναι άνετα και δείχνουν υπέροχα.

5. Αγαπήστε το δέρμα σας

Η επιδερμίδα σας μπορεί να φαίνεται υπέροχη – η λάμψη της εγκυμοσύνης- ή μπορεί να γίνει πιο ξηρή από το συνηθισμένο.

Μια καλή, απαλή ενυδατική κρέμα μπορεί να κάνει θαύματα στις ξηρές περιοχές του σώματός σας.

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι θα μειωθούν οι ραγάδες , αλλά θα νιώθετε το δέρμα σας πιο απαλό.

6. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα μανικιούρ ή ένα μασάζ το οποίο θα τονώσει τη διάθεση σας και θα σας χαλαρώσει.

7. «Αγκαλιάστε» σας

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, επαναλάβετε στον εαυτό σας ότι παρόλο που δεν μπορείτε να στριμωχτείτε στο κολλητό σας τζιν, εξακολουθείτε να είστε υπέροχες . Η ομορφιά είναι μια κατάσταση του μυαλού, όχι μια συγκεκριμένη εμφάνιση , μέγεθος ή βάρος.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved