Εγκυμοσύνη: Τι συμπτώματα θα έχω στις τρεις εβδομάδες;

Ανακαλύψτε τα πρώιμα σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει στο σώμα σας.

Εγκυμοσύνη: Τι συμπτώματα θα έχω στις τρεις εβδομάδες;
Bigstock

Είναι πιθανό να έχετε την αίσθηση ότι είστε έγκυος αμέσως μετά τη σύλληψη . Μπορεί να «νιώθετε» ότι συνέβη κάτι διαφορετικό, αλλά θα μπορεί επίσης να έχετε και πρώιμα σωματικά συμπτώματα.

Η αλλαγή στο στήθος είναι το πρώτο πράγμα που μάλλον θα παρατηρήσετε και μάλιστα περίπου στις τρεις εβδομάδες, η ροή του αίματος στο στήθος σας θα έχει αρχίσει να αυξάνεται, προκαλώντας:

  • τσούξιμο ή μυρμήγκιασμα στις θηλές σας
  • πόνο και δυσφορία
  • ελαφρώς πιο σκούρες θηλές
  • φλέβες πιο αισθητές

Πρώιμα συμπτώματα

Επιπλέον, μπορεί να λαχταράτε ορισμένα φαγητά ή περίεργους συνδυασμούς τροφών.

Η υποσυνείδητη επιθυμία για διακοπή του καφέ , του τσαγιού, του αλκοόλ και του καπνίσματος είναι σύνηθες φαινόμενο. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός σας, καθώς δεν πρέπει να καπνίζετε ή να πίνετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί επίσης να αισθάνεστε μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού με λιγότερους υγιεινούς υδατάνθρακες, όπως λευκό ψωμί και μπισκότα ή να νιώθετε μια μεταλλική γεύση στο στόμα σας και να είστε ιδιαίτερα ευαίσθητες σε μυρωδιές φαγητών.

Οι πρωινές ναυτίες συνήθως ξεκινούν περίπου στις έξι εβδομάδες, αλλά μπορεί να ξεκινήσουν και νωρίτερα στις τέσσερις εβδομάδες ή όταν είναι οι μέρες που θα έπρεπε να σας έρθει περίοδος.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που ονομάζεται πρωινή ναυτία, μπορεί να σας επηρεάσει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Κούραση και εξάντληση

Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορεί να έχουν αρχίσει να σας κάνουν να νιώθετε κουρασμένες και κυκλοθυμικές . Μπορεί να αισθάνεστε εξαντλημένες και να δυσκολεύεστε να μείνετε ξύπνιες κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς το σώμα σας «πιέζεται» για να στηρίξει το έμβρυο . Οι πονοκέφαλοι είναι ένα ακόμα σύμπτωμα.

Λάβετε υπόψη ότι στις τρεις εβδομάδες, δεν θα ξέρετε 100% εάν είστε έγκυος, καθώς πιθανότατα συλλάβατε μόλις πριν από μία εβδομάδα. Ορισμένα συμπτώματα όπως το πρησμένο και ευαίσθητο στήθος αλλά και η κυκλοθυμία, είναι παρόμοια με εκείνα που νιώθετε λίγο πριν την περίοδό σας.

Τα πιο ευαίσθητα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να ανιχνεύσουν τα χαμηλά επίπεδα ορμονών εγκυμοσύνης ήδη στις τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη της περιόδου σας ή επτά ημέρες μετά τη σύλληψη. Εάν κάνετε ένα τεστ πολύ νωρίς, μπορεί να εμφανιστεί ως αρνητικό , ενώ στην πραγματικότητα είστε έγκυος.

Το πιο αξιόπιστο σημάδι

Το πιο αξιόπιστο σημάδι εγκυμοσύνης είναι η καθυστέρηση . Προσπαθήστε, λοιπόν, να περιμένετε όσο δύσκολο και αν είναι!

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved