Εγκυμοσύνη: Τι σημαίνουν τα περίεργα όνειρα που βλέπω;

Πολλές γυναίκες λένε ότι ονειρεύονται πως κάνουν σεξ , ζώα που μιλούν ή πανύψηλα κτίρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό είναι μόνο η αρχή!

Εγκυμοσύνη: Τι σημαίνουν τα περίεργα όνειρα που βλέπω;
Bigstock

Τα ζωντανά όνειρα που βιώνετε μπορεί να αντανακλούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σχετικά με την εγκυμοσύνη . Οι αλλαγές στο σώμα σας και στη ζωή σας μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε άγχος τη μια στιγμή και ενθουσιασμένη την επόμενη, με ένα σύνολο διαφορετικών συναισθημάτων ενδιάμεσα.

Το όνειρα είναι ο τρόπος του εγκεφάλου σας να καταθέτει όλες τις διεγερτικές εμπειρίες και σκέψεις από την ημέρα σας.

Τι προκαλεί τα περίεργα όνειρα

Όλοι και όλες περνούν από τα τέσσερα διαφορετικά στάδια του ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα περισσότερα βράδια, περνάτε από 4 έως 6 πλήρεις κύκλους ύπνου. Συχνά, ο πρώτος κύκλος έχει τη μικρότερη διάρκεια (70-100 λεπτά), ενώ οι υπόλοιποι συνήθως διαρκούν από 90 έως 120 λεπτά.

Μεταβαίνετε σιγά- σιγά από την χαλάρωση στον βαθύ ύπνο (REM). Τα όνειρα, μάλιστα, συμβαίνουν συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου REM.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κράμπες στα πόδια, ανάγκη για τουαλέτα ή το πώς θα νιώθετε άνετα διαταράσσουν τον κύκλο του ύπνου και σας ξυπνούν.

Η διακοπή του ύπνου κάνει πιο πιθανό να θυμάστε τα όνειρά σας. Γι' αυτό φαίνεται σαν να βλέπετε περισσότερα και να τα θυμάστε και τόσο καθαρά και ζωντανά.

Τι σημαίνουν τα όνειρα

Λέγεται συχνά πως τα όνειρα εκφράζουν υποσυνείδητες ανησυχίες , επομένως οι νυχτερινές σας περιπέτειες μπορεί να αντιπροσωπεύουν τις βαθύτερες ανησυχίες σας για το μωρού που κουβαλάτε.

Μπορεί να βιώσετε ένα πανικόβλητο όνειρο στο οποίο αφήνετε το νεογέννητο μωρό σας χωρίς επίβλεψη, το χάνετε εντελώς ή απλά του αλλάζετε την πάνα. Όλα αυτά σηματοδοτούν ότι φοβάστε τις ευθύνες που έρχονται με την μητρότητα. Στην πραγματικότητα, το να έχετε αυτές τις ανησυχίες είναι μια μεγάλη ένδειξη του πόσο θα φροντίζετε το μωρό σας.

Αν ονειρευτείτε ότι τρέχετε, πέφτετε από μεγάλο ύψος ή παγιδεύεστε σε ένα δωμάτιο, μπορεί να εκφράζεται η ανησυχία σας για την απώλεια της ελευθερίας σας. Άλλα κοινά όνειρα αντικατοπτρίζουν ανησυχίες για αλλαγές στην εξωτερική σας εμφάνιση ή στη σχέση σας, πώς θα μοιάζει το μωρό σας ή εάν είστε αρκετά καλά προετοιμασμένη για να γίνετε μαμά .

Συμπέρασμα

Προσπαθήστε να απολαύσετε τον κόσμο των ονείρων σας! Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να καταγράψετε τα όνειρά σας και τι νομίζετε ότι σημαίνουν σε ένα ημερολόγιο . Μοιραστείτε τις ιστορίες σας με τον σύντροφό σας. Ρωτήστε τον, επίσης, τι όνειρα βλέπει ως μελλοντικός μπαμπάς .

Μερικά από τα όνειρά σας μπορεί να είναι περισσότερο τρομακτικά παρά συναρπαστικά. Μπορεί να έχετε εφιάλτες σχετικά με τη γέννηση και το μωρό σας που μπορεί να σας φαίνονται πολύ αληθινοί.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved