4 στάσεις γιόγκα που απαλύνουν τον πόνο στην μέση κατά την διάρκεια τις εγκυμοσύνης

Η γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την πίεση στη σπονδυλική στήλη. Ακολουθήστε απλές στάσεις γιόγκα και λάβετε υπόψη τις συμβουλές για ασφαλή πρακτική.

4 στάσεις γιόγκα που απαλύνουν τον πόνο στην μέση κατά την διάρκεια τις εγκυμοσύνης
Bigstock

Η γιόγκα μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς οι ορμονικές αλλαγές και η αύξηση βάρους κατά την εγκυμοσύνη μπορούν πραγματικά να επιβαρύνουν τη σπονδυλική σας στήλη. Κάνοντας μερικές απλές στάσεις γιόγκα, μπορεί να ανακουφιστείτε.

Στάση γάτας- αγελάδας

Ο συνδυασμός Cat Pose και Cow Pose λειτουργεί καλά για να απελευθερώσει την πίεση στη σπονδυλική στήλη.

Στάση του παιδιού

Αυτή είναι μια εξαιρετική στάση για τον πόνο στη μέση ή ακόμα και για να χαλαρώσετε για λίγα λεπτά. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας για να είστε πιο άνετα.

Στάση του Βούδα

Αυτή η στάση ανοίγει τους γοφούς και ανακουφίζει από την πίεση στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης. Μην ξεχνάτε να εκπνέετε βαθιά .

Στάση σκύλου

Απελευθερώνετε την ένταση σε όλη την πλάτη . Για να βγείτε από τη στάση, περπατήστε τα πόδια σας προς τα εμπρός για να συναντήσουν τα χέρια σας.

Τι να προσέχετε

  • Ενημερώστε τον/την instructor γιόγκα για το ότι είστε έγκυος καθώς μπορεί να σας καθοδηγήσει να κάνετε τροποποιημένες τις ασκήσεις.
  • Οι περισσότεροι δάσκαλοι /δασκάλες συμβουλεύουν τις μητέρες να μην κάνουν hot yoga, power yoga ή bikram yoga κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς απαιτούν μεγαλύτερη ένταση και συχνά εκτελούνται σε ζεστά δωμάτια. Αυτές οι συνθήκες μπορεί να θέσουν το μωρό σε κίνδυνο.
  • Οι στάσεις που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν βαθιές κάμψεις, κοιλιακές στροφές και ανεστραμμένες στάσεις .

Πηγή: lovetoknowhealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved