Μπορώ πραγματικά να επιλέξω το φύλο του μωρού μου; Μύθοι και πραγματικότητα

Τι λέει η λαογραφία και ποιο το αντεπιχείρημα της επιστήμης.

Μπορώ πραγματικά να επιλέξω το φύλο του μωρού μου; Μύθοι και πραγματικότητα
Bigstock

Τα ζευγάρια έχουν 50/50 πιθανότητες να συλλάβουν είτε αγόρι είτε κορίτσι σε κάθε επαφή. Βέβαια, πάντα θα υπάρχει κάποιος ή κάποια που θα σας μιλήσει για μια μέθοδο που πιστεύει ότι αψήφησε τους ειδικούς και ανέτρεψε την ισορροπία προς το ένα φύλο.

Λάβετε υπόψη ότι κανένα από τα παρακάτω δεν είναι επιστημονικά εγκεκριμένο!

Ο μύθος λέει πως θα κάνετε αγόρι εάν:

  • Τρώτε αλμυρά τρόφιμα, άφθονο κρέας, ψάρι, λευκό αλεύρι, ζυμαρικά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά αποφεύγοντας τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα θαλασσινά
  • Κάνετε σεξ μονές ημέρες του μήνα και κυρίως την νύχτα
  • Φτάνετε σε οργασμό πριν από τον σύντροφό σας, καθώς αυτό σημαίνει πως απελευθερώνεται ένα αλκαλικό υγρό το οποίο βελτιώνει την τη φυσική οξύτητα του κόλπου.

Ο μύθος λέει πως θα κάνετε κορίτσι εάν:

  • Κάνετε σεξ λίγες μέρες πριν την ημέρα της ωορρηξίας (τέσσερις-πέντε μέρες νωρίτερα)
  • Ο σύντροφός σας φτάνει σε οργασμό πριν από εσάς
  • Κάνετε σεξ ζυγές μέρες του μήνα και κυρίως το απόγευμα
  • Τρώτε γαλακτοκομικά προϊόντα, ανάλατα τρόφιμα, ρύζι, περιορισμένες ποσότητες κρέατος αποφεύγοντας τα αλμυρά τρόφιμα, φρέσκα φρούτα, σοκολάτα, σπανάκι, ντομάτες και μανιτάρια .

Η επιστήμηνη καταρρίπτει κάθε μύθο

Καταλήγοντας, πρέπει να σημειωθεί πως από καθαρά τεχνική άποψη, μπορείτε μέσω της εξωσωματικής ή του προεμφυτευτικού ελέγχου να επιλέξετε το φύλο του παιδιού.

Όμως, στην πραγματικότητα, αυτό απαγορεύεται. Οπότε αν επανέλθουμε στην πραγματικότητα και στα μέσα που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε, δυστυχώς δεν υπάρχουν τεκμηριωμένοι τρόποι και στοιχεία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.

Παλαιότερα, η κοινωνία έδινε έμφαση στη μητέρα ως υπεύθυνη για το φύλο του μωρού, όμως οι επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το φύλο εξαρτάται κατά το ήμισυ από το σπερματοζωάριο που γονιμοποιεί το ωάριο, δηλαδή από τον πατέρα.

Αν το σπερματοζωάριο φέρει το χρωμόσωμα Χ, τότε το μωρό είναι κορίτσι, ενώ αν φέρει το χρωμόσωμα Υ, τότε το μωρό είναι αγόρι.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες που προτείνουν ότι η ημέρα της σεξουαλικής επαφής σε σχέση με την ημέρα της ωορρηξίας ή η διατροφή της μητέρας μπορεί να επηρεάσει το φύλο, όμως καμία από αυτές τις θεωρίες δεν έχει επιστημονική απόδειξη.

Το νωρίτερο που μπορείτε να μάθετε το φύλο του μωρού είναι κατά τη διάρκεια της εξέτασης της αυχενικής διαφάνειας , περίπου στην ένατη εβδομάδα.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved