Τρόποι να ενθαρρύνετε το μωρό να κινείται στη μήτρα

Πώς να αυξήσετε την εμβρυική κίνηση, σύμφωνα με ειδικούς.

Νίκη Παπανικολάου
Τρόποι να ενθαρρύνετε το μωρό να κινείται στη μήτρα
Bigstock

Το να νιώθετε το μωρό σας να κινείται είναι ένα συναρπαστικό μέρος της εγκυμοσύνης. Αυτές οι κινήσεις συχνά ξεκινούν ως ανεπαίσθητα φτερουγίσματα και τελικά εξελίσσονται σε πλήρεις κλωτσιές.

Οι εμβρυϊκές κινήσεις βοηθούν τους μελλοντικούς γονείς να δεθούν με το μωρό τους αλλά εξυπηρετούν επίσης μια ουσιαστική λειτουργία. «Μας δίνουν μια εικόνα για το πώς αναπτύσσεται το μωρό στη μήτρα. Αντίθετα, η μειωμένη εμβρυϊκή κίνηση θα πρέπει να μας προβληματίσει», εξηγεί η γυναικολόγος Ashley Parr, DO με έδρα την Καλιφόρνια.

1680076585502-633667186-megethos-mitras-kai-koilias-stin-egimosini.jpg

Πώς να αυξήσετε την εμβρυϊκή κίνηση

Εάν ανησυχείτε για τις κινήσεις του εμβρύου, ίσως να θέλετε να τις ενθαρρύνετε. Ας δούμε μερικούς εναλλακτικούς τρόπους:

Φάτε κάτι γλυκό

Είτε πρόκειται για ένα γλυκό ρόφημα είτε για μια απλή καραμέλα, η ζάχαρη φαίνεται ότι λειτουργεί …διεγερτικά για το έμβρυο. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή με την κατανάλωση ζάχαρης ειδικά αν έχετε διαγνωστεί με διαβήτη κύησης. Η Ellen Smead,CNM, πιστοποιημένη νοσοκόμα-μαία στο Pediatrix Medical Group στην Ατλάντα, μιλώντας στο parents.com ανέφερε ότι ακόμα κι ένα ποτήρι κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει κινητικότητα του εμβρύου.

Φάτε ένα σκακ

Δεν είναι μόνο η ζάχαρη που θα κάνει το μωρό σας να …αντιδράσει στη μήτρα. Ακόμα κι ένα σνακ με σύνθετους υδατάνθρακες και με πρωτεΐνη μπορεί να προκαλέσουν εμβρυική κίνηση.

Κινηθείτε

Μία ακόμα απλή μέθοδος για να νιώσετε το μωρό σας να κινείται είναι να μη μένετε αδρανείς. Δοκιμάστε το περπάτημα ή το χάιδεμα της κοιλιάς σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εάν το μωρό σας κοιμάται, θα ξυπνήσει και ίσως αισθανθείτε τις κινήσεις του.

egkymosyni-mwro-mitra.jpg

Αλλάξτε θέση

Εάν είστε ξαπλωμένες ή είστε όρθιες, αλλάξτε θέση. Το μωρό θα νιώσει την αλλαγή και μπορεί να κλωτσήσει ξανά.

Μιλήστε του ή ακούστε μουσική

Τα μωρά αναπτύσσουν την ικανότητα να ακούν ήχους μέσα στη μήτρα περίπου στις 18 εβδομάδες και έξω από τη μήτρα περίπου στις 28 εβδομάδες κύησης. «Από νωρίς, το μωρό μπορεί να ακούσει μόνο πράγματα όπως τον καρδιακό παλμό σας ή το στομάχι σας να γουργουρίζει, αλλά στο τρίτο τρίμηνο, μπορεί να ακούσει τους εξωτερικούς ήχους», λέει η Ashley Parr, DO.

Το να μιλάτε λοιπόν στο έμβρυο ή να του τραγουδάτε αυξάνεται τις πιθανότητες να νιώσετε το μωρό σας να κινείται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved