Πικάντικα φαγητά στην εγκυμοσύνη

Πόσο επηρεάζουν τελικά τα πικάντικα φαγητά την εγκυμοσύνη;

Πικάντικα φαγητά στην εγκυμοσύνη

Τα πικάντικα φαγητά δεν είναι απαγορευτικά στην εγκυμοσύνη.

Bigstock

Τα πικάντικα φαγητά δεν είναι απαγορευτικά την περίοδο της εγκυμοσύνης, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί. Ωστόσο, ενδέχεται να προκαλέσουν δυσπεψία και καούρες.

Οφέλη και κίνδυνοι

Η κατανάλωση πικάντικων φαγητών στην εγκυμοσύνη έχει θετικές και αρνητικές συνέπειες για τη μητέρα και το έμβρυο. Πιο συγκεκριμένα:

Αυξάνει τις πιθανότητες για καούρες. Πολλές γυναίκες έχουν καούρες την περίοδο της εγκυμοσύνης και τα πικάντικα φαγητά μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Είναι πιο συνήθεις το τρίτο τρίμηνο κύησης όταν η μήτρα και το μωρό λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, πιέζουν το στομάχι και τα γαστρικά υγρά ανεβαίνουν στον οισοφάγο.

Μπορεί να προκαλέσει πόνο στην κοιλιά. Τα πικάντικα φαγητά μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές στο έντερο σε άτομα που έχουν διαγνωσθεί με νόσο του Crohn ή ελκώδη κολίτιδα.

Ενισχύει την υγεία του οργανισμού. Πολλά πικάντικα φαγητά περιέχουν κόκκινες καυτερές πιπεριές η οποίες οφείλουν το χρώμα τους σε μία πικάντικη χημική ουσία, την καψαϊκίνη, η οποία σύμφωνα με έρευνες ενισχύει τη συνολική υγεία του οργανισμού.

Pregnant Woman In Her Third Trimester Feeling Sick At Home

Λιγούρες για καυτερά φαγητά στην εγκυμοσύνη

Το 90% των γυναικών αναφέρουν ότι είχαν λιγούρες κάποια στιγμή στην εγκυμοσύνη τους. Ένας λόγος ίσως είναι οι αλλαγές στις ορμόνες. Πολλές γυναίκες έχουν λιγούρες για πικάντικα φαγητά και οι θεωρίες για αυτό είναι πολλές. Μία πρώτη αποδίδει τις λιγούρες για καυτερά φαγητά στην ευαισθησία που έχουν οι έγκυες σε γεύσεις και μυρωδιές.

Πικάντικα φαγητά και τοκετός

Μπορεί η κατανάλωση καυτερών φαγητών να προκαλέσει τοκετό; Η απάντηση είναι όχι. Οι περισσότερες από τις μεθόδους πρόκλησης τοκετού έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύουν και μεταξύ αυτών και η κατανάλωση πικάντικων φαγητών που ναι μεν αυξάνουν την παραγωγή των προσταγλανδίνων, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να προκληθούν συσπάσεις της μήτρας.

Με πληροφορίες από babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved