Εγκυμοσύνη: Ρουτίνα ομορφιάς για την πρόληψη των ραγάδων

Συμβουλές για την πρόληψη των ραγάδων. 

Εγκυμοσύνη: Ρουτίνα ομορφιάς για την πρόληψη των ραγάδων
Bigstock

Οι ραγάδες είναι οι μικρές ραβδώσεις στο σώμα που εμφανίζονται μετά την απότομη αύξηση ή μείωση του σωματικού βάρους. Στην εγκυμοσύνη εμφανίζονται συνήθως το τρίτο τρίμηνο, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς ή στο στήθος, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται να εμφανιστούν στους γλουτούς και τους μηρούς.

Στην εμφάνισή τους εκτός από την αυξομείωση του σωματικού βάρους ρόλο επίσης παίζουν γενετικοί παράγοντες, ορμονικοί παράγοντες και η καταπόνηση του συνδετικού ιστού. Οι ραγάδες δεν θεωρούνται σοβαρό δερματολογικό πρόβλημα, ωστόσο πολλές γυναίκες για αισθητικούς και ψυχολογικούς κυρίως λόγους θέλουν να προλάβουν την εμφάνισή τους.

Ρουτίνα ομορφιάς για την πρόληψη ραγάδων

Οι ραγάδες δύσκολα εξαφανίζονται άπαξ και εμφανιστούν στα επίμαχα σημεία, για αυτό και δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη. Παρακάτω συμβουλές που μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Μπάνιο και φροντίδα

Μετά το μπάνιο ή το ντουζ κάντε στην περιοχή της κοιλιάς και των γλουτών απαλό μασάζ με την ενυδατική σας κρέμα ή έλαια σώματος. Τότε οι πόροι του σώματος διαστέλλονται περισσότερο και απορροφούν αποτελεσματικότερα τα ενεργά συστατικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αιθέρια έλαια τα οποία λόγω της σύνθεσής τους διεγείρουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κυκλικό μασάζ στα επίμαχα σημεία την ώρα του μπάνιου για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Απολέπιση

Η απολέπιση είναι εξίσου σημαντική για την φροντίδα των επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, η επιδερμίδα απορροφά καλύτερα τις κρέμες και τα έλαια που χρησιμοποιείτε, συνεπώς είναι και πιο αποτελεσματικά.

Ιδανικά προτιμήστε προϊόντα τα οποία δεν επιβαρύνουν την επιδερμίδα και είναι κατάλληλα για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να φτιάξετε και σπιτικά scrubs απολέπισης όπως αυτά που σας έχουμε δείξει εδώ.

Αντίθετα, τα χημικά απολεπιστικά μπορεί να είναι ακατάλληλα για την εγκυμοσύνης, συνεπώς προϊόντα τα οποία περιέχουν τριχλωροξικό οξύ, η φαινόλη και το σαλικυλικό οξύ θα πρέπει να αναβληθούν για μετά τον τοκετό.

Ενυδάτωση

Η επαρκής ενυδάτωση του δέρματος είναι το Α και το Ω. Στο εμπόριο υπάρχουν κρέμες που λόγω της περιεκτικότητάς τους σε έλαιο τριανταφυλλιάς, υδροξυπρολισιλάνιο C, centella asiatica και βιταμίνη Ε βοηθούν στην πρόληψη των ραγάδων με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται συστηματικά.

Διατροφή

Η υγεία του δέρματος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό και από την διατροφή. Εντάξτε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο και πρωτεΐνες. Επίσης, φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό, ειδικά του καλοκαιρινούς μήνες, τουλάχιστον 8-9 ποτήρια νερό την ημέρα.

Με πληροφορίες από youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved