Όσα δεν περίμενα να συμβούν στην εγκυμοσύνη μου

Εγκυμοσύνη: Τι θα ήθελα να ξέρω πριν μείνω έγκυος

Μία Μαμά
Όσα δεν περίμενα να συμβούν στην εγκυμοσύνη μου
Pregnant woman and her husband holding hand together. Young family is happy in anticipation of a baby, parenthood. Two hands holding baby inside a pregnant woman Bigstock

Δεν περίμενα η εγκυμοσύνη μου να ήταν μια περίοδος ευτυχίας. Ήξερα ότι οι περισσότερες έγκυες γυναίκες, βιώνουν την εγκυμοσύνη τους ως κάτι τρομαχτικό, και την περιγράφουν ως μια άβολη κατάσταση, που προκαλεί μεγάλος άγχος και φόβο.

Όμως, υπάρχουν πολλά απροσδόκητα έντονα πράγματα σχετικά με την εγκυμοσύνη για τα οποία δεν ήμουν έτοιμη.

Τώρα που είμαι έγκυος για δεύτερη φορά, είμαι καλύτερα προετοιμασμένη, και θα μοιραστώ μαζί σας, όλα όσα θα ήθελα να γνωρίζω και εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη.

Τι θα ήθελα να ξέρω πριν μείνω έγκυος

Πόσο σοβαρά μπορεί να είναι ορισμένα συμπτώματα

Η δεύτερη εγκυμοσύνη μου είχε κάποιες σημαντικές διαφορές από την πρώτη. Είμαι περισσότερο εξαντλημένη και επίσης έχω κράμπες και καούρες.

Σημείωση προς τον άνδρα μου: συγγνώμη για τις ώρες που κοιμήθηκα στον καναπέ και σε άφησα να προσέχεις μόνος σου το παιδί μας για ώρες, ειδικά αφού είχαμε συμφωνήσει ότι θα σε άφηνα να έχεις χρόνο να δουλέψεις.

Μπορεί κάποιοι να σου πουν ιστορίες που δεν θα θέλεις να ακούσεις

Επειδή είμαι έγκυος δεν σημαίνει ότι θέλω όλοι να μου λένε ιστορίες με τρομακτικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια του τοκετού. Δεν πιστεύω ότι ζητάω πολλά.

Τα αποτελέσματα της Google είναι πάντα τρομακτικά

Μιας και μιλάω για πράγματα που θα προτιμούσα να μη γνωρίζ, θα αναφερθώ και στη μηχανή αναζήτησης της Google . Κατά την πρώτη μου εγκυμοσύνη, πέρασα πολύ χρόνο ψάχνοντας για καθετί που είχε τη λέξη «έγκυος». Για παράδειγμα, «τρενάκια και έγκυος» ή «καφές και έγκυος» ή «όλα τα πράγματα που συνήθως μου αρέσει να κάνω και έγκυος." Όπως αποδεικνύεται, μπορείτε να βρείτε προειδοποιήσεις για σχεδόν οτιδήποτε κατά την εγκυμοσύνη σας μέσα στο internet, όπως μπορείτε επίσης να βρείτε και υποστήριξη.

Για να γνωρίζετε: έχω γίνει επιλεκτική πια σχετικά με τους συνδέσμους στους οποίους επιλέγω να κάνω κλικ.

Πώς κυριολεκτικά δεν θα μπορώ να σηκωθώ

Ο σύντροφός μου χρειάζεται κάποιο μετάλλιο για τις φορές που προσποιήθηκε ότι δεν με πρόσεξε να κάνω βαρελάκι -κάντε εικόνα έναν θαλάσσιο ελέφαντα να προσπαθεί να κινηθεί- για να καταφέρω να σηκωθώ ή να σταθώ σε όρθια θέση. Και δεν το λέω για να προσβάλλω τους θαλάσσιους ίππους αυτό, προς θεού. Είναι καταπληκτικά ζώα. Απλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα ταυτιζόμουν τόσο έντονα μαζί τους.

Πόσο απρόβλεπτα είναι τα συναισθήματα

Ναι, στην πραγματικότητα έκλαψα 18 φορές χθες. Σε έναν άτυπο διαγωνισμό δακρύων ανάμεσα σε εμένα και το νηπιάκι μου, νομίζω ότι κατέχω την πρώτη θέση.

Πώς θα ένιωθα όταν έβλεπα άλλα μωρά

Υπάρχει ένα συναίσθημα αλληλεγγύης που νιώθω όταν βλέπω μια άλλη μαμά με το μωρό της.

Πώς θα ένιωθα για το μάθημα τοκετού

Δεν ήμουν προετοιμασμένη για μερικές από τις εξηγήσεις που έδωσε ο εκπαιδευτής τοκετού σχετικά με τα διαφορετικά στάδια της γέννας και...φρίκαρα λίγο.

Έτσι, η λέξη «κλάμα» είναι πολύ μικρή για να περιγράψει πώς ήταν η κατάστασή μου, δεν είχα ξανά τόσα αναφιλητά στη ζωή μου, από τους λυγμούς μου κοβόταν η ανάσα.

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που θα ήθελα να γνωρίζω πριν μείνω έγκυος. Από την πρώτη κιόλας στιγμή του θετικού τεστ εγκυμοσύνης κι ότι ακολουθεί είναι ένα ταξίδι μοναδικό, ασύγκριτο, είναι η μεγαλύτερη ευλογία.

πηγή (ελεύθερη μετάφραση): romper.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved