Άκου κορίτσι μου, εσύ που χτύπαγες τον πιτσιρίκο…

Δεν είναι μαγκιά να χτυπάς κάποιον.

Νίκος Συρίγος
Άκου κορίτσι μου, εσύ που χτύπαγες τον πιτσιρίκο…
glomex / mega channel

Δεν σε κάνει καλύτερη στα μάτια των φίλων σου. Ούτε σπουδαία. Ακόμα κι αυτοί που σε αποθέωναν, τραβώντας σε βίντεο το… κατόρθωμα σου!

Δεν γίνεσαι δυνατότερη χτυπώντας έναν πιτσιρίκο. Κάνεις δυνατότερο τον πιτσιρίκο. Και καλύτερο. Και σπουδαιότερο.

Ο πιτσιρίκος νικάει κι εσύ χάνεις… Σε όλα. Στα μάτια των πολλών, των κανονικών, των ανθρώπων, ο πιτσιρίκος που δεν αντιδράει σε ό,τι και αν κάνεις είναι ο σπουδαίος.

Είναι ο γίγαντας και εσύ ο νάνος…

Γιατί δεν απαντά στη βία με βία. Γιατί βρίσκει το κουράγιο και την μπόρεση, την υπομονή και την επιμονή, να μην γίνει σαν αυτό που είσαι εσύ την συγκεκριμένη στιγμή. Μπορεί και σε άλλες.

Δεν πιστεύω κορίτσι μου ότι γεννήθηκες έτσι. Ίσως να σε μεγάλωσαν έτσι. Ίσως και να ανακάλυψες στη διαδρομή ότι έτσι γίνεσαι δημοφιλής και «σπουδαία» ανάμεσα στα παιδιά που έχασαν το παιδί μέσα τους κι ανακάλυψαν το τέρας.

Που αποθεώνουν τις πράξεις σου.

Που τις τραβάνε σε βίντεο για να τις δουν και τα άλλα παιδιά σαν κι αυτά. Σαν εσένα.

Είμαι όμως σίγουρος ότι δεν ήσουν έτσι πάντα… Κι εδώ είναι που πρέπει να επιστρέψεις. Σε αυτό το σημείο που αντίκρισες για πρώτη φορά το τέρας. Που το είδες στον καθρέφτη σου και αντί να τρομάξεις, όπως πήγες να τρομάξεις τον πιτσιρίκο, εσύ γοητεύτηκες… Να ψάξεις στο βάθος της ψυχής σου για να ξαναβρείς το παιδί. Ένα παιδί σαν τον πιτσιρίκο που χτύπαγες…

Όταν το βρεις μην το αφήσεις ξανά.

Μην αφήσεις ξανά το τέρας να το νικήσει. Να το κάνει στην άκρη. Όποιος κι αν στο ζητήσει… Οι γονείς, οι φίλοι, οι συμμαθητές… Ακόμη και ο κακός εαυτός σου.

Άκου κορίτσι μου.

Ξαναβρές τον πιτσιρίκο κι αφού του ζητήσεις συγγνώμη άστον να σου δείξει πως νικούν το τέρας… Γιατί αυτός το νίκησε και ξέρει. Δεν είσαι κακό παιδί, κορίτσι μου. Δεν υπάρχουν κακά παιδιά. Άλλαξε λοιπόν.

Προλαβαίνεις. Και μπορείς. Αρκεί να ξαναβρείς το παιδί. Και να πετάξεις το τέρας στα σκουπίδια…

Αυτά.

Από έναν μπαμπά που μεγαλώνει δυο κορίτσια.

Νίκος Συρίγος

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved