«Κι αύριο μέρα είναι»: Ζήστε το σήμερα με το παιδί σας γιατί το αύριο είναι η μέρα του άλλου γονιού

Δείξτε την αγάπη σας στα παιδιά σας κάθε μέρα

Νίκος Συρίγος
«Κι αύριο μέρα είναι»: Ζήστε το σήμερα με το παιδί σας γιατί το αύριο είναι η μέρα του άλλου γονιού
Bigstock

Όταν παντρεύεσαι δεν περιμένεις ότι θα χωρίσεις. Προς θεού... Για την ακρίβεια δεν θες να χωρίσεις. Ειδικά αν κάνεις παιδιά. Γιατί πια οι όποιες αποφάσεις σου, δεν «γράφουν» μόνο πάνω σου αλλά και στις ζωές των παιδιών.

Έχω ακούσει για καλά διαζύγια, για βελούδινα διαζύγια, για σωτήρια διαζύγια… Μπορεί. Για σένα και για τον άλλον. Όχι για τα παιδιά. Και δεν μιλάω για ακραίες συμπεριφορές και οικογενειακή βία. Εκεί όχι απλά χωρίζεις αλλά κάνεις το παν για να προστατέψεις τον εαυτό σου και τα παιδιά σου. Αναφέρομαι στους χωρισμούς που γίνονται από επιλογή. Κι όχι από ανάγκη. Κι εκεί τα παιδιά δεν θα κάνουν… χαρές επειδή ο μπαμπάς και η μαμά χώρισαν. Θα κληθούν να διαχειριστούν μια νέα πραγματικότητα, χωρίς τον έναν από τους δύο στο σπίτι, να ζουν δυο ζωές, να μοιράζονται κ.ο.κ. Κυρίως όμως θα ζήσουν τον κλονισμό. Θα αντιληφθούν ότι τίποτα δεν είναι παντοτινό. Και αυτό θα τους ακολουθεί για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα… Δυστυχώς.

Αφήστε τα παιδιά να ζήσουν την παιδικότητά τους!

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο μπαμπάς και η μαμά, οι πρώτοι άνθρωποι που είδαν και βιώσαν την αγάπη, δεν θα είναι πια μαζί. Κι αυτός ο κλονισμός του «μαζί» που δεν θα υπάρχει πια ή στην καλύτερα θα … εμφανίζεται κατά περίσταση, θέλει πολύ προσπάθεια για να το αντέξεις… Και αγάπη. Ναι, αγάπη. Γιατί χωρίζοντας οφείλεις να δώσεις ακόμη περισσότερη αγάπη στο παιδί σου. Όχι από τύψεις… Αλίμονο αν παγιδευτείς σε αυτή την νοοτροπία! Ό,τι μπορεί να σου έχει «παγιδέψει» η καθημερινότητα θα πρέπει να στο ελευθερώσει, αυτή η νέα δύσκολη συνθήκη. Που το δεδομένο γίνεται πια προγραμματισμένο.

Πολλές φορές αυτό το «κι αύριο μέρα είναι» σε κάνει και χάνεις το σήμερα. Και το αύριο. Οπότε δείξτε την αγάπη σας στα παιδιά σας κάθε μέρα. Αγαπήστε τα παιδιά σας περισσότερο, εσείς που αποφασίζετε να χωρίσετε. Όσο περισσότερο μπορείτε. Γιατί το «κι αύριο μέρα είναι» δεν παίζει πια, διότι αύριο είναι η… μέρα του άλλου γονιού, όχι η δική σου. Άσε που δεν τα ρωτήσατε για να παντρευτείτε. Ούτε για να χωρίσετε… Να το θυμάστε.

Νίκος Συρίγος

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved