Δροσερό λευκό γλύκισμα του καλοκαιριού με τις πιο αφράτες μαρέγκες
Ένα εύκολο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου.
![Δροσερό λευκό γλύκισμα του καλοκαιριού με τις πιο αφράτες μαρέγκες](https://cdn.mommd.gr/img/1200/720/82/2022/07/04/leuko-gliko-me-maregka.jpg?t=XI7L7wrbZ55gUvFhjCjQeA)
Την μαρέγκα την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, και όχι άδικα!
Η μαρέγκα είναι βασικό συστατικό της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής. Χρησιμοποιείται τόσο ωμή, όσο και σε ψητή μορφή, αναλόγως το γλύκισμα και την επιθυμητή υφή του: στην ωμή του μορφή χρησιμοποιείται ευρέως για τη διακόσμηση κέικ και ταρτών (τούρτα βανίλια, λεμονόπιτα), ενώ οι ψητές μαρέγκες αποτελούν παραδοσιακό γλύκισμα κεράσματος σε γάμους.
Από διατροφικής σκοπιάς, η μαρέγκα θεωρείται ένα από τα «υγιεινότερα» γλυκά, καθώς δεν περιέχει λιπαρά, αλλά υψηλές συγκεντρώσεις πρωτεΐνης και υδατανθράκων.
![maregga2](https://cdn.mommd.gr/img/900/max/90/2022/07/04/maregga2.jpg?t=_VNJzwcZDoTq_Hs72gCLyQ)
Παιδικές μνήμες ξυπνά αυτό το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου.
Δείτε τη συνταγή για το ακαταμάχητο λευκό γλυκό που θα σας δροσίσει και θα σας ξετρελάνει!
Για την κρέμα:
- 300 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραµ.)
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το γλυκό:
- 1 κιλό παγωτό βανίλια
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι φράουλες ώριμες (ή φρούτα δάσους)
- 20 μαρέγκες λευκές ή χρωματιστές
- Λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
- Λίγα φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Για την σάλτσα:
Βήμα 1ο: Για το εύκολο γλυκό με μαρέγκα, κρέμα και φράουλες, πρώτα φτιάχνουμε την σάλτσα από φράουλα ή φρούτα του δάσους. Τις μαρέγκες πρέπει να τις έχετε έτοιμες από πριν ή να τις αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο.
Βήμα 2ο: Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις φράουλες.
Βήμα 3ο: Πασπαλίζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη.
Βήμα 4ο: Λιώνουμε με τα χέρια και γίνεται ωμή σάλτσα φράουλας.
Βήμα 5ο: Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα:
Βήμα 1ο: Παγώνουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Βήμα 2ο: Ρίχνουμε μέσα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την άχνη και χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα παχύρευστη.
Βήμα 3ο: Προσθέτουμε το γιαούρτι.
Βήμα 4ο: Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθούν κρέμα και γιαούρτι.
Βήμα 5ο: Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Για το στήσιμο:
Βήμα 1ο: Σε διάφανο γυάλινο μπολ, κάνουμε στρώσεις παγωτό, φράουλες ή φρούτα του δάσους, χτυπημένη κρέμα και μαστιχωτές μαρέγκες.
Βήμα 2ο: Ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη σάλτσα φρούτων (φράουλα ή φρούτα του δάσους).
Βήμα 3ο: Σπάστε μερικές μαρέγκες μέσα στο μείγμα για πιο ωραία υφή.
Βήμα 4ο: Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις.
Βήμα 5ο: Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένες μαρέγκες.
Βήμα 6ο: Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και αν θέλουμε ψίχα από φυστίκια Αιγίνης ωμά.
Βήμα 7ο: Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, με το μπολ στο τραπέζι. To απολαμβάνετε με κουτάλι και είναι αέρινο.