Πάρτι γενεθλίων το Πάσχα: Ιδέες και συμβουλές

Πώς θα οργανώσετε ένα διασκεδαστικό πασχαλινό πάρτι γενεθλίων για τα παιδιά σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πάρτι γενεθλίων το Πάσχα: Ιδέες και συμβουλές
Bigstock

Για τους ενήλικες, το Πάσχα συχνά αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία να συναντηθείτε με την οικογένειά σας για να χαλαρώσετε, να γιορτάσετε και να απολαύσετε τον απαραίτητο χρόνο μαζί, ενώ για τα παιδιά, το Πάσχα μπορεί να είναι μια τεράστια ευκαιρία για διασκέδαση!

Εκτός από τα χριστουγεννιάτικα πάρτι γενεθλίων το παιδικό πασχαλινό πάρτι είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τάσεις παιδικών πάρτι.

Εάν σχεδιάζετε ένα πασχαλινό πάρτι και θέλετε να κάνετε τους καλεσμένους σας να ξετρελαθούν, τότε ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις προτεινόμενες πασχαλινές προτάσεις μας παρακάτω.

Ρίξτε μια ματιά στο πασχαλινό μας αφιέρωμα - Έχει τα πάντα 😉

Πού θα το οργανώσετε

Αν δεν έχετε κήπο, διαλέξτε ένα πάρκο, παιδική χαρά ή κάποιο κτήμα (δημοτικό κατά προτίμηση). Εκεί θα μπορέσετε να τοποθετήσετε κάποιες πασχαλινές γιρλάντες, να κρεμάσετε μπαλόνια και τα βάλετε κουρελούδες ή μαξιλάρια στο χώρο που θα έρθουν οι καλεσμένοι σας.

Το κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής, το Πάρκο Τρίτση, το Άλσος Βεϊκου, το Άλσος Συγγρού και το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, ενδείκνυνται για παιδικά πάρτι. Αντίστοιχα πάρκα ή άλση, υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Το θέμα του πάρτι

Όταν διοργανώνετε οποιοδήποτε πάρτι, πάντα θα πρέπει να έχετε ένα θέμα. Σε αυτή την περίπτωση το θέμα σας είναι το Πάσχα. Λαγουδάκια, κοτοπουλάκια, αυγά και λουλούδια είναι μερικά από τα στοιχεία που χρειάζεστε για να οργανώσετε το πάρτι του παιδιού σας. Ιδανικά φροντίστε να το κάνετε πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα ή την εβδομάδα μετά το Πάσχα για να είστε εντός θέματος.

Φτιάξτε τις προσκλήσεις

Μπορείτε να εκτυπώσετε τις προσκλήσεις ή να τις φτιάξετε. Υπάρχουν τόσες όμορφες ιδέες που θα κάνουν τους πάντες να θέλουν να έρθουν στο παιδικό πάρτι που διοργανώνετε.

#1

#2

#3

#4

#5

Πασχαλινή διακόσμηση για παιδικό πάρτι

Καθώς πλησιάζει η μεγάλη μέρα θα πρέπει να ετοιμάσετε και τη διακόσμηση. Γιρλάντες, μπαλόνια και άλλα διακοσμητικά μπορούν να ετοιμαστούν από τα δικά σας χεράκια. Ζητήστε βοήθεια από τις φίλες σας ή κάποιον συγγενή για να τελειώσετε στην ώρα σας.

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για διακόσμηση:

#1

#2

#3

#4

#5

Η τούρτα

Και ναι, η τούρτα θα κάνει τη διαφορία. Ρωτήστε το παιδί σας ποιο χρώμα θέλει να έχει η τούρτα του και κρατήστε μυστικό το σχέδιο. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την ηλικία του και όλα όσα του αρέσουν για να μην απογοητευτεί φυσικά.

#1

#2

#3

#4

#5

Φαγητά

Σίγουρα μπορείτε να παραγγείλετε αρκετά πράγματα για να μην έχετε το άγχος της μαγειρικής, όμως καλό θα είναι να ετοιμάσετε μερικά πράγματα για να είστε εντός θέματος και φυσικά για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Για παράδειγμα:

Φτιάξτε πίτσες σε σχήμα λαγού...

Ετοιμάστε πολύχρωμο ποπ κορν και μοιράστε το σε κυπελάκια...

Φτιάξτε τοστάκια με τυρί και καρότα...

Τα παιδιά τρελαίνονται και για τοστάκια, απλά φροντίστε να είναι μέσα στο πασχαλινό θέμα.

Το κυνήγι του πασχαλινού αυγού

Το egg hunt ή αλλιώς το κυνήγι των κρυμμένων αυγών παίζεται ανήμερα του Πάσχα ή και λίγο νωρίτερα. Είναι ένα δημοφιλές έθιμο στην Αμερική και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και παρόλο που δεν είναι στις δικές μας παραδόσεις, σίγουρα πρόκειται για μία διασκεδαστική δραστηριότητα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Θα μπορούσατε να κρύψετε στο πάρκο ή στον κήπο σας, σε σημεία που βρίσκονται κοντά στον χώρο του πάρτι πασχαλινά σοκολατένια αυγουλάκια και κουνελάκια, ζητώντας από τα παιδιά να ψάξουν και να τα μαζέψουν.

Δείτε εδώ πώς παίζεται το πασχαλινό αυτό παιχνίδι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved