«Μαμά αγαπάω το σκυλάκι μας αλλά θέλω και γατάκι»

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γάτες και τα σκυλιά δεν μπορούν να ζήσουν μαζί ειρηνικά .

«Μαμά αγαπάω το σκυλάκι μας αλλά θέλω και γατάκι»

Πρόκειται για δύο διαφορετικά ζώα με δύο διαφορετικές ξεχωριστές προσωπικότητες. Ωστόσο, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, γάτες και σκυλιά μπορούν να ζήσουν μαζί σε τέλεια αρμονία.

Η πλειοψηφία των γατών μπορούν επιτυχώς να συνυπάρχουν με ένα σκύλο, αν τους δοθεί χρόνος να γνωρίσουν καλά ο ένας τον άλλον. Αν ένα κουτάβι και ένα γατάκι εκτρέφονται μαζί, θα μάθουν αμέσως να ανέχονται το ένα το άλλο, να είναι πραγματικοί φίλοι, να παίζουν αλλά και να κοιμούνται μαζί. Ωστόσο, εάν ένα σκυλί είναι ήδη μέλος ενός σπιτιού και μια νέα γάτα ή γατάκι πρόκειται να ενταχθεί στην οικογένεια, ορισμένες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται .

Αν έχετε σκυλάκι και φέρετε στο σπίτι για νέο μέλος μια γάτα, στην πρώτη επαφή μεταξύ τους βεβαιωθείτε ότι η γάτα είναι στο ύψος των ματιών του σκύλου. Θα πρέπει επίσης να κρατήσετε μια ασφαλή απόσταση μεταξύ των δύο ζώων, που θα τους κάνει να αισθάνονται πιο άνετα. Εάν ένα από τα ζώα φαίνεται είτε επιθετικό είτε φοβάται , απομακρύνετε αμέσως τη γάτα και δοκιμάστε ξανά αργότερα. Δεν πρέπει να αναγκάζετε τα ζώα να νιώσουν άνετα χωρίς να είναι έτοιμα , καθώς αυτό θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Πρέπει να αφήσετε κάποια λεπτά μέσα στη μέρα, πάντα με παρακολούθηση, τα ζώα να έρθουν πιο κοντά και να νιώσουν χαλαρά το ένα με την παρουσία του άλλου.

Μην αφήνετε ποτέ μια γάτα και έναν σκύλο μόνα μαζί έως ότου είστε σίγουροι ότι θα είναι άνετα μεταξύ τους. Η γάτα ή ο σκύλος θα μπορούσε να γρατσουνιστεί ή δαγκωθεί.

Πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο και να έχετε υπομονή για ώστε μια γάτα και ένας σκύλος να ζουν άνετα μαζί.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved