Έξι τρόποι να προετοιμάσετε τη γάτα σας για τον ερχομό του μωρού σας

Με τον ερχομό ενός μωρού η αλήθεια είναι ότι όλη η οικογένεια θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτή την ιδέα, συμπεριλαμβανομένων και των κατοικίδιων ζώων.

Έξι τρόποι να προετοιμάσετε τη γάτα σας για τον ερχομό του μωρού σας

Οι γάτες αγαπούν τη ρουτίνα και τη συνέπεια και δεν πρέπει ποτέ να υποθέσουμε ότι θα προσαρμοστούν αυτόματα όταν ένα βρέφος κάνει την εμφάνισή του. Η γάτα σας θα πρέπει είναι ακόμα ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας και ένας προσεκτικός χειρισμός σε σχέση με την νέα πραγματικότητα θα την βοηθήσει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες διαβίωσης.

Εδώ είναι λοιπόν είναι οι 6 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε τη γάτα σας για τον ερχομό του μωρό σας:

1. Διατηρήστε ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα

Τα προγράμματα γίνονται χαοτικά και απρόβλεπτα όταν ένα νέο μωρό έρχεται σπίτι. Οι γάτες αγαπούν τη ρουτίνα, σωστά;

Πριν φτάσει το μωρό, αποφασίστε για ένα χρονοδιάγραμμα για τη σίτιση, τη το καθαρισμό της άμμου και το παιχνίδι. Ίσως αγοράσετε ένα αυτόματο τροφοδότη, αν αυτό θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη. Ξεκινήστε ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα πριν από τη γέννηση του μωρού, ώστε το γατάκι να το συνηθίσει. Και μην ξεχάσετε να ζητήσετε από τα μέλη της οικογένειας να σας βοηθήσουν, αν είναι δυνατόν.

2. Εισάγετε αργά νέες εικόνες, ήχους και μυρωδιές

Οι γάτες, μπορεί να φοβηθούν και να συγκλονιστούν όταν εμφανιστεί το νεότερο μέλος της οικογένειας. Θα είναι χρήσιμο να εισαγάγετε αργά στη καθημερινότητα της γάτας σας ήχους, μυρωδιές και εικόνες που θα έχουν να κάνουν με το μωρό σας.

Ξέρατε ότι υπάρχει ένα CD μωρών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προετοιμάσει τα κατοικίδια ζώα για τον ερχομό του μωρού; Ξεκινήστε την αναπαραγωγή των ήχων απαλά και, στη συνέχεια, αυξήστε σταδιακά την ένταση για λίγες εβδομάδες, έως ότου φθάσει σε ένα ρεαλιστικό επίπεδο.

Ανοίξτε τα παιχνίδια και τα προμήθειες του μωρού σας και αφήστε τη γάτα σας να συνηθίσει στην παρουσία τους στο σπίτι. Ενώ το μωρό βρίσκεται ακόμα στο μαιευτήριο, ένα μέλος της οικογένειας σας μπορεί να φέρνει στο σπίτι ένα ρούχο ή μια κουβέρτα που φέρει το άρωμά του μωρού ή ακόμα και του χώρου του μαιευτηρίου. Αφήστε το γατάκι να το μυρίσει, έτσι ώστε το μωρό να του φαίνεται λιγότερο ξένο όταν τελικά φτάσει στο σπίτι.

neogennito moro me gata 2

3. Μην του δίνετε παραπάνω προσοχή πριν την έλευση του μωρού

Πολλοί ιδιοκτήτες κάνουν το λάθος να δίνουν στη γάτα τους επιπλέον προσοχή πριν από τη γέννηση του μωρού τους. Σίγουρα αυτό γίνεται με καλή πρόθεση, ίσως και από τύψεις λόγω του ότι γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το μωρό θα έχει μετά την απόλυτη προσοχή τους. Αυτό δημιουργεί στη γάτα να αναμένει τακτικά αυτό το επίπεδο προσοχής, το οποίο ισοδυναμεί με απογοήτευση και πιθανή δράση όταν συνειδητοποιεί ότι το μωρό είναι αυτό που τελικά βρίσκεται στο προσκήνιο.

4. Αφήστε το γατάκι να ερευνήσει το δωμάτιο του μωρού

Αφήστε τη γάτα σας να εξερευνήσει το δωμάτιου του μωρού, ώστε να εξοικειωθεί με τα «πράγματα» του μωρού σας. Επιπλέον, καμιά φορά έχει συμβεί γάτα να αναστατώνεται λόγω του ότι δεν την αφήνουν να εξερευνήσει το παιδικό δωμάτιο, το κρεβάτι ή τα παιχνίδια του μωρού με αποτέλεσμα να αντιδράσει άσχημα και να ουρήσει μέσα στο κρεβάτι του μωρού.

5. Προσέξτε τα θέματα συμπεριφοράς

Εάν η γάτα σας έχει προβλήματα συμπεριφοράς, πρέπει να εργαστείτε σκληρά για την επίλυσή τους πριν από τη γέννηση του μωρού. Στη συνέχεια, θα αποστασιοποιηθείτε και θα εστιάσετε στις ανάγκες του βρέφους και τα προβλήματα συμπεριφοράς της γάτας θα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

6. Βοηθήστε το γατάκι σας να φτάσει ψηλά

Η γάτα σας μπορεί να αισθανθεί την ανάγκη να ξεφύγει από τη καθημερινότητα και τις εικόνες που σχετίζονται με το μωρό σας. Τα Γατόδεντρα -Ονυχοδρόμια
βοηθούν το γατάκι να ανέβει μακριά από το χάος, αλλά ακόμα να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τους ανθρώπους του.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved