Φροντίστε το στόμα του κατοικίδιού σας και διώξτε την κακοσμία

Η κακή αναπνοή είναι το αποτέλεσμα που παράγουν τα βακτήρια στο στόμα του σκύλου σας, στους πνεύμονες, ή στο έντερο. Η επίμονη κακή αναπνοή μπορεί να δείχνει ότι ο σκύλος σας χρειάζεται καλύτερη οδοντιατρική περίθαλψη ή ότι κάτι δεν πάει καλά στο γαστρεντερικό σωλήνα του, το συκώτι, ή τους νεφρούς. Σε όλες τις περιπτώσεις, η δυσοσμία του στόματος είναι μια κόκκινη σημαία που θα πρέπει να διερευνηθεί.

Φροντίστε το στόμα του κατοικίδιού σας και διώξτε την κακοσμία

Πώς μπορώ να προσδιορίσω την αιτία της κακής αναπνοής το σκυλί μου;
Ο κτηνίατρός σας είναι το καλύτερο πρόσωπο για να εντοπίσει την αιτία. Μια φυσική εξέταση και εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν τη λύση. Να είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας, τη στοματική υγιεινή και τη γενική συμπεριφορά του.

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να πάω στον κτηνίατρο;
Αν αναπνοή του σκύλου σας έχει ξαφνικά μια ασυνήθιστη μυρωδιά. Οι ακόλουθες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνουν ιατρικά προβλήματα που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση.
Ασυνήθιστα γλυκιά αναπνοή ή φρουτώδη θα μπορούσε να δείξει το διαβήτη, ιδιαίτερα αν ο σκύλος σας πίνει πολύ νερό και να ουρεί συχνότερα από το συνηθισμένο. Αναπνοή που μυρίζει σαν ούρα μπορεί να είναι ένα σημάδι της νεφρικής νόσου. Μία ασυνήθιστα αποκρουστική μυρωδιά που συνοδεύεται από εμετό, έλλειψη όρεξης, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα πρόβλημα με το ήπαρ.

Πώς η κακή αναπνοή θεραπεύεται;
Η θεραπεία εξαρτάται από τη διάγνωση του κτηνιάτρου σας. Εάν η πλάκα είναι ο ένοχος, ο σκύλος σας μπορεί να χρειαστεί ένα επαγγελματικό καθαρισμό. Εάν είναι ένα θέμα της διατροφής, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη διατροφή του σκυλιού σας. Αν η αιτία είναι το γαστρεντερικό ή μια ανωμαλία στο συκώτι, τα νεφρά του σκύλου σας, ή τους πνεύμονες, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ληφθούν.

Πώς μπορώ να εμποδίσω το σκυλί μου από την κακή αναπνοή;
Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι η κακή αναπνοή σε σκύλους, ιδίως σε μια ορισμένη ηλικία, είναι «δεδομένη." Αλλά αυτό δεν είναι ισχύει. Πηγαίντε το σκυλί σας για εξετάσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει ιατρικά προβλήματα που μπορεί να προκαλούν δυσοσμία του στόματος. Ταΐστε το σκυλί σας μια υψηλής ποιότητας τροφή, εύκολη στην πέψη .

Βουρτσίστε τα δόντια του σκύλου σας συχνά - κάθε μέρα είναι το ιδανικό. (Φροντίστε να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα σχεδιασμένη για σκυλιά, η ανθρώπινη οδοντόπαστα μπορεί να αναστατώσει το στομάχι του σκύλου).

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved