Ταξιδεύοντας με το κατοικίδιο: Πώς θα κάνετε το ταξίδι σας (του) εύκολο

Ταξιδάκι μαζί με το ζωάκι σας; Τέλεια!!! Για διαβάστε κάποιες οδηγίες πριν ξεκινήσετε.

Ταξιδεύοντας με το κατοικίδιο: Πώς θα κάνετε το ταξίδι σας (του) εύκολο

Ταξίδι με το αυτοκίνητο
Για ορισμένους ένα ταξίδι με το κατοικίδιο τους μπορεί να αποβεί αγχωτικό, με προσεγμένη όμως προετοιμασία, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι για όλους.

pet summer traveling

Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν ώστε να προετοιμαστείτε για ένα ασφαλή και ομαλό ταξίδι με το αυτοκίνητο:

  • Κρατήστε τα κατοικίδια ζώα σας ασφαλή σε καλά αεριζόμενο κλουβί.
  • Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για το κατοικίδιο ζώο σας για να σταθεί, να καθίσει και να ξαπλώσει.
  • Προγραμματίστε το κατοικίδιο σας να έχει φάει ένα ελαφρύ γεύμα τρεις έως τέσσερις ώρες πριν από την αναχώρηση. Μην ταΐζετε το γούνινο φίλο σας σε ένα κινούμενο όχημα.
  • Ποτέ μην αφήνετε το ζώο σας μόνο σε ένα σταθμευμένο όχημα. Σε μια ζεστή ημέρα, ακόμα και με τα παράθυρα ανοιχτά, ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο μπορεί να γίνει ένας κλίβανος. Σε κρύο καιρό, ένα αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ψυγείο, κρατώντας στο κρύο και προκαλώντας το ζώο να παγώσει μέχρι θανάτου.
  • Εκτός από ταξιδιωτικά έγγραφα, τα τρόφιμα, το μπολ, το λουρί, τις πλαστικές σακούλες, τα φάρμακα και ένα κιτ για ζώα συντροφιάς πρώτων βοηθειών, ένα αγαπημένο παιχνίδι ή μαξιλάρι μπορεί να δώσει στο κατοικίδιο ζώο σας μια αίσθηση οικειότητας.
  • Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει μικροτσίπ ταυτοποίησης και φοράει κολάρο με τυπωμένη τη διεύθυνση του σπιτιού σας και το κινητό σας .
  • Μην αφήνετε το κατοικίδιο ζώο σας με το κεφάλι του έξω από το παράθυρο. Θα μπορούσε να τραυματιστεί από ιπτάμενα αντικείμενα.
  • Επιλέξτε το εμφιαλωμένο νερό ή το νερό της βρύσης που θα πάρετε από το σπίτι να είναι αποθηκευμένα σε πλαστικές κανάτες. Πόσιμο νερό από μια περιοχή που δεν έχει συνηθίσει τι κατοικίδιο σας θα μπορούσε να σε γαστρεντερίτιδα.
e31917adb122791bb170bcc75dc19544

Ταξίδι στο εξωτερικό
Για αρχή θα πρέπει να βγάλετε πιστοποιητικό υγείας και εμβολιασμών, κάτι που θα πρέπει να το έχετε μαζί σας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
Εντός της ΕΕ για σκύλους και γάτες, ισχύει ευρωπαϊκή νομοθεσία στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, άρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας διαθέτει τα εξής:
• έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λύσσας
• ηλεκτρονικό πομποδέκτη ή ευανάγνωστο τατουάζ
• διαβατήριο ζώων συντροφιάς
Για την είσοδο σε κάποιες χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, απαιτείται μία επιπλέον εξέταση που διασφαλίζει ότι έχει γίνει εμβολιασμός κατά της λύσσας . Επίσης, για την είσοδο στην Ιρλανδία, στη Μάλτα και το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτείται αγωγή για ακάρεα και εχινόκοκκο (ταινία). Η Φινλανδία και η Σουηδία απαιτούν αγωγή για εχινόκοκκο. Κάθε ζώο πρέπει να ταυτοποιείται με ηλεκτρονικό μικροτσίπ.»

isolated travel dog

Ζώα στο αεροπλάνο
Αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας αεροπορικώς, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία προτού ζητήσετε την έκδοση του εισιτηρίου. Θα σας ζητηθούν τα εξής:

• το ζώο να βρίσκεται σε ένα καλά ασφαλισμένο κουτί ή κλουβί

• το ζώο να έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια και να έχει όλα τα πιστοποιητικά και άδειες εισόδου για τη χώρα προορισμού

• το ζώο να βρίσκεται σε άνετη θέση, να έχει αρκετό χώρο στο κουτί ή το κλουβί του και αρκετή τροφή ή / και νερό για το ταξίδι.

Συνήθως τα μικρά ζώα, μέχρι 5 κιλά, ταξιδεύουν σε ειδικό κλουβί μικρών διαστάσεων. Αν είναι μεγαλύτερο, τότε οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ειδικά κλουβιά και ειδικό χώρο για μεταφορά των ζώων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα στην ΕΕ, καθώς και το υπόδειγμα του διαβατηρίου διατίθενται στη διεύθυνση http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/index_en.htm

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved