Εγκυμοσύνη γάτας: Πώς θα ενημερώσετε τα παιδιά σας για τα νέα μέλη της οικογένειας

Η εγκυμοσύνη της γάτας διαρκεί κατά μέσο όρο 65 μέρες. Τα γατάκια που γεννιούνται από την 63 ημέρα έως την 69 εμπίπτουν στο κανονικό διάστημα γεννήσεως. Γατάκια που γεννήθηκαν πριν από την 60 ημέρα , συνήθως είναι πολύ ανώριμα για να επιβιώσουν.

Εγκυμοσύνη γάτας: Πώς θα ενημερώσετε τα παιδιά σας για τα νέα μέλη της οικογένειας

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο τεστ που να ανιχνεύει την εγκυμοσύνη. Κατά την διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της κύησης, λίγες ενδείξεις είναι ανιχνεύσιμες εκτός από μία ελαφρά αύξηση του βάρους.

article 2430119 1834AA6700000578 423 634x424

Μήτρα της γάτας είναι σε σχήμα Υ με ένα κέρατο σε κάθε πλευρά. Τα γατάκια μεγαλώνουν και αναπτύσσονται στα κέρατα της μήτρας. Είκοσι ημέρες μετά τη σύλληψη, τα αναπτυσσόμενα έμβρυα μπορεί να γίνουν αισθητά με κοιλιακή ψηλάφηση . Η κοιλιακή ψηλάφηση της κοιλιάς απαιτεί εμπειρία , και θα πρέπει να γίνει μόνο από κτηνίατρο .

Οι γάτες περιστασιακά υποφέρουν από πρωινή αδιαθεσία. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια της τρίτης ή τέταρτης εβδομάδας της κύησης και είναι λόγω των ορμονικών αλλαγών . Η πρωινή αδιαθεσία διαρκεί μόνο λίγες ημέρες
Γύρω στις 35 ημέρες, οι θηλές γίνονται ροζ και εξογκώνονται, καθώς και το μέγεθος της κοιλιάς αυξάνεται.

 89821 800x533 dreamstime pregnant cat xray

Την 49 ημέρα , τα γατάκια έχουν το σχήμα ενός λουκάνικου και τα κεφάλια τους είναι αρκετά μεγάλα.
Η πρώτη προγεννητική επίσκεψη θα πρέπει να προγραμματιστεί δύο έως τρεις εβδομάδες μετά το ζευγάρωμα. Ο κτηνίατρός σας θα συζητήσει μαζί σας οποιεσδήποτε αλλαγές της διατροφής ή συμπληρωμάτων.

Εμβολιασμοί και φάρμακα καλό θα είναι να μην χορηγούνται στην περίοδο της εγκυμοσύνης, μόνο αν είναι απαραίτητο και είναι σύμφωνος και ο κτηνίατρος.

 pregnant cat care healthy pregnant cat

Μία εβδομάδα πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία , κλείστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο για έλεγχο της γάτας, ο γιατρός θα σας εξηγήσει για τον τοκετό καθώς και για την φροντίδα των νεογέννητων.

περιέχουν αλάτι, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας αμέσως.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved