Εγκυμοσύνη και κατοικίδια: Μπορούν τα παπαγαλάκια να μεταφέρουν το μικρόβιο της Σαλμονέλας;

Πάντα όταν μια γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτική όσον αφορά τη διατροφή της καθώς και τα κατοικίδια.

Εγκυμοσύνη και κατοικίδια: Μπορούν τα παπαγαλάκια να μεταφέρουν το μικρόβιο της Σαλμονέλας;

Οι μολυσματικές ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν μεταξύ ανθρώπων και ζώων ονομάζεται ζωονοσογόνων. Δυστυχώς, πουλιά όπως τα παπαγαλάκια μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες όπως η Σαλμονέλα. Γενικά θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί, οι εγκυμονούσες, τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Κατ 'αρχάς, για να αποφύγετε την έκθεση σε πιθανή ασθένεια, μετράει η καθαριότητα. Για να προστατέψετε καλύτερα τον εαυτό σας, πλύνετε καλά τα χέρια σας με τρεχούμενο νερό και σαπούνι μετά την επαφή με τα πτηνά ή τα περιττώματά τους.

79cc866ab2882d8d3f6b0c2aa7e8d50e

Αρκετοί χρησιμοποιούν λαστιχένια γάντια και μάσκα όταν καθαρίζουν τα κλουβιά των πουλιών. Απαραίτητη είναι και η απολύμανση του νεροχύτη μετά από το πλύσιμο των παιχνιδιών που βρίσκονται στο κλουβί του πουλιού, καθώς και των κύπελων της τροφής.

Μην ταΐζετε το παπαγαλάκι σας αφήνοντας το να τσιμπολογάει από το χέρι σας καθώς με το σάλιο του θα μπορούσατε να εκτεθείτε σε τυχόν αρρώστιες.

Μία από τις ασθένειες που μπορούν να σας μεταφέρουν τα παπαγαλάκια όντως είναι η Σαλμονέλα.

o BLUEY BUDGIE R2D2 facebook

Τι είναι η Σαλμονέλα;

Η σαλμονέλα είναι μια βακτηριακή ασθένεια που συνδέεται με πολλά είδη πουλιών. Το βακτήριο ζει στα εντερικά κομμάτια μερικών πουλιών, ανθρώπων και άλλων ζώων. Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν αν δεν πλένουν τα χέρια τους μετά την επαφή με τα περιττώματα κατά την διάρκεια του καθαρισμού του κλουβιού.

Η Σαλμονέλα προκαλεί εμετό , διάρροια και μερικές φορές πυρετό. Οι μολύνσεις από Σαλμονέλα συνήθως υποχωρούν μέσα σε 5-7 ημέρες και συχνά δεν απαιτούν θεραπεία, εκτός εάν ο ασθενής βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση αφυδάτωσης ή η μόλυνση εξαπλώνεται από τα έντερα. Σε άτομα με μεγάλου βαθμού διάρροια μπορεί να απαιτηθεί αποκατάσταση των υγρών, συχνά με ενδοφλέβια χορήγηση υγρών. Τα αντιβιοτικά δεν είναι συνήθως απαραίτητα, εκτός εάν η νόσος εξαπλώνεται από τα έντερα, τότε μπορεί να χρειαστεί χορήγηση με αμπικιλλίνη, γενταμυκίνη, τριμεθοπρίμη / σουλφαμεθοξαζόλη, ή σιπροφλοξασίνη.

12728508 219159108431346 353350338 n

Εν κατακλείδι, επειδή το παπαγαλάκι μας είναι πολύ πιθανό να μεταφέρει αρρώστιες, δεν χρειάζεται να το διώξουμε ή να το αποχωριστούμε αν και εφόσον είμαστε προσεκτικοί.

• Δεν το αφήνουμε να τρώει μέσα από το χέρι μας
• Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας μετά από κάθε επαφή
• Αν μπορούμε λέμε σε κάποιον άλλον να αναλάβει την καθαριότητα του κλουβιού και των καθαρισμό των περιττωμάτων
• Αν καθαρίζουμε εμείς το κλουβί φοράμε γάντια και μάσκα
• Απολυμαίνουμε τον χώρο όπου πλύναμε τα αξεσουάρ για την τροφή και το νερό του

Πάνω απ’ όλα να θυμάστε να ενημερώνετε τον γυναικολόγο – μαιευτήρα σας για ότι σας απασχολεί.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved