Η διατροφή του σκύλου ανάλογα με την ηλικία του!

Περπατήστε σε ένα διάδρομο pet shop και θα δείτε μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα διατροφής κατοικίδιων ζώων.

Η διατροφή του σκύλου ανάλογα με την ηλικία του!

Μερικά είναι χαρακτηρισμένα για κουτάβια, άλλα για ενήλικα ζώα και άλλα για μεγαλύτερης ηλικίας, τροφές για ενεργητικά ζώα, τροφές για υπέρβαρα ζώα, τροφές, τροφές, τροφές... Ζαλιστήκατε;;; Πώς να επιλέγετε τα σωστά τρόφιμα για το κατοικίδιο ζώο σας, και γιατί υπάρχουν τόσο πολλές διαφορετικές επιλογές;

Οι διατροφικές ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής του, από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία, στην ενηλικίωση και στη συνέχεια μέχρι το γήρας. Η διατροφή του θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, όποια κι αν είναι η ηλικία του.

Καλό θα ήταν να συζητάτε πάντα με τον κτηνίατρο σας για την διατροφή του κατοικίδιου σας.

Κουτάβια
Τα κουτάβια χρειάζονται σχεδόν τέσσερις φορές ενέργεια απ΄ότι τα ενήλικα σκυλιά, και χρειάζονται επιπλέον πρωτεΐνη για να βοηθήσει στην οικοδόμηση νέων ιστών. Έτσι, μια διατροφή πλούσια σε ενέργεια συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, του λίπους, ασβεστίου και φωσφόρου είναι σημαντική κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης.

Στα κουτάβια οι ανάγκες ποικίλουν ανάλογα με τη φυλή. Τα μικρά σκυλιά χρειάζονται υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών ουσιών, ενώ τα μεγάλα σκυλιά χρειάζονται λιγότερο για τον έλεγχο του ρυθμού ανάπτυξής τους. Στα μεσαίου μεγέθους σκυλιά οι ανάγκες τους κατατάσσονται κάπου στη μέση. Μικρή ή μεγάλη κατανάλωση αυτών των θρεπτικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την σκελετική δομή του σκύλου σας και ενδεχομένως να οδηγήσει σε παχυσαρκία.

Ενήλικες
Ο συνιστάμενος χρόνος για να αλλάξετε τη διατροφή του σκύλου σας σε έναν τύπο τροφή για ενήλικες είναι ιδανικό όταν το σκυλί σας είναι κοντά στο ύψος του ενήλικα, περίπου στα δύο του χρόνια. Στα μικρότερα σκυλιά αυτό μπορεί να γίνει νωρίτερα, περίπου στο ένα έτος της ηλικίας τους.

Ηλικιωμένα
Η διατροφή των ενηλίκων σκύλων θα εξαρτηθεί από τη φυλή και το επίπεδο της δραστηριότητας του. Δώστε στο σκυλί σας ξηρά τροφή για να το βοηθήσει να κρατήσει τα δόντια του υγιή και στις μεγαλύτερες φυλές, για να παρέχουν μεγαλύτερη θερμιδική πυκνότητα.

Υπάρχουν όμως και σκυλιά που απαιτούν ειδικές δίαιτες λόγω ιατρικών θεμάτων, ένα μικρό ή μεσαίο σκυλί θα πρέπει να τρώει τροφές που περιέχουν:

• Υψηλής ποιότητας, πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης για τη συντήρηση των μυών
• Fiber για ένα υγιές πεπτικό σύστημα
• Απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για το ανοσοποιητικό σύστημα
• Βιταμίνες πλούσιες σε ιχθυέλαια για ένα υγιές τρίχωμα και δέρμα

Τα μεγαλύτερα σκυλιά μπορεί να χρειαστούν τροφές που περιέχουν γλυκοζαμίνη και λιγότερο λίπος από ό, τι ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους για να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων.

Κρατώντας ενεργό και σε ένα υγιές βάρος, το κατοικίδιο ζώο σας θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του.

Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει και να σας καθοδηγήσει για να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας θα έχει μια ποιότητα ζωής όσο το δυνατόν καλύτερη.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved