Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Γιατί υπάρχουν αδέσποτα;

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου συχνά γίνεται πρωταγωνιστής σε ταινίες της μεγάλης οθόνης. Όλοι θυμόμαστε τα "101 Σκυλιά της Δαλματίας", τη " Λάσυ" αλλά και τη συγκινητική ιστορία του "Χάτσικο".

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Γιατί υπάρχουν αδέσποτα;

Έπειτα από αυτές τις ιστορίες οι συγκεκριμένες ράτσες έγιναν γνωστές ακόμα και σε κάποιους που ούτε ακουστά δεν τις είχαν. Έγιναν της μόδας!

Χιλιάδες ανά τον κόσμο ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αποκτήσουν κάποια από τις παραπάνω ράτσες, είτε για τον εαυτό τους, είτε για τα παιδιά τους, που με παρακάλια και κλάματα ζητούσαν ένα τέτοιο σκυλάκι.

Και το σκυλάκι έρχεται σπίτι, και το σπίτι γεμίζει χαρά, γέλια, σφιχτές αγκαλιές, και αρχίζουν τα πρώτα ξενύχτια ενθουσιασμού και κουβέντες όπως: " Εγώ θα το φροντίζω στο υπόσχομαι..." ή " Εγώ θα το βγάζω βόλτα..".

Και οι μέρες περνάνε, το γλυκό κουταβάκι μεγαλώνει και ο ενθουσιασμός φεύγει, και η φροντίδα ελαττώνεται και το άλλοτε αγαπημένο κατοικίδιο γίνεται πρόβλημα. Είναι μια πραγματικότητα λοιπόν ότι ένα μεγάλο ποσοστό αδέσποτων έχουν αυτήν την ιστορία.

Γιατί;

Γιατί ίσως πολλοί δεν έχουν καταλάβει το νόημα του παίρνω ένα κουτάβι. Είναι καθαρά και μόνο μια ευσυνείδητη κίνηση. Το κουτάβι δεν είναι δώρο, σαν ένα λούτρινο αρκουδάκι που κάποια στιγμή θα το βάλουμε στην αποθήκη του σπιτιού γιατί δεν το παίζουμε πια. Είναι ένα έμψυχο ον, που από τη στιγμή που θα έρθει στο σπίτι μας γίνεται αυτόματα μέλος της οικογενείας και έχει τις ίδιες απαιτήσεις και ευθύνες όπως τα υπόλοιπα μέλη.

Με το να παρατάμε ένα ζώο, απαρνιόμαστε μια ζωή και γινόμαστε συνένοχοι στην ανεξέλεγκτη αύξηση του αριθμού των αδέσποτων.

Γι΄αυτό πριν αποφασίσετε πάρετε ένα ζωάκι ότι και αν είναι, πρέπει να σκεφτείτε με ωριμότητα στο κατά πόσο είστε διατεθειμένος να ανταπεξέλθετε στις ανάγκες ενός κατοικίδιου.

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή ημέρα όσοι έχετε στο μυαλό σας την απόκτηση ενός κατοικίδιου καλό θα ήταν πριν πάρετε οριστική απόφαση να επισκεφτείτε κάποιο "Καταφύγιο Ζώων" , είναι πολλά τα αδέσποτα που ζητούν την αγάπη μας.
Κάντε την κίνηση, υιοθετήστε ένα από τα πολλά αδέσποτα και θα δείτε το μεγαλείο της ψυχής τους.

"Δεν υπάρχει καλύτερος ψυχοθεραπευτής στον κόσμο από ένα κουτάβι που γλείφει το πρόσωπό σου."
Bernard Williams, 1929-2003, Βρετανός φιλόσοφος

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

Διαβάστε επίσης

Γατάκι και κουτάβι: Συμβουλές για τον πρώτο ερχομό στο σπίτι

Έξι συμβουλές για την επιλογή του τέλειου ονόματος για το κατοικίδιο σας

Τα 4 κατοικίδια για παιδιά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved