Ράτσα ή αδέσποτο για το παιδί μου;

Το θέμα επιλογής «ράτσα» ή «αδέσποτο» έχει να κάνει με το τι ζητάει ο καθένας. Αν θέλεις ένα σκύλο για το παιδί σου χωρίς να σε ενδιαφέρει τίποτε άλλο επέλεξε ένα αδέσποτο.

Ράτσα ή αδέσποτο για το παιδί μου;

Στην πορεία είναι σίγουρο ότι το αδέσποτο αυτό θα εμφανίσει κάποιες ικανότητες, άλλες καλές και άλλες κακές. Ποτέ όμως δεν θα ξέρεις από πριν ποιες θα είναι αυτές.

Αν όμως λόγω των παιδιών θέλεις να είσαι ήσυχος ότι δεν θα τους συμβεί κάτι στη συμβίωση μαζί του, επέλεξε ράτσα, οπού θα το έχεις μεγαλώσει εσύ και θα ξέρεις τις αντιδράσεις του σε κάθε περίσταση.

Κάποια από αυτά είναι :
Λαμπραντόρ και Golden Retriever
Poodle
Bichon Frise
Beagle
Γερμανικός Ποιμενικός
Collie

Άρα το σημαντικότερο είναι πριν επιλέξεις ένα σκύλο να αναρωτηθείς λίγο γιατί θέλεις ένα σκύλο. Οπότε σίγουρα θα καταλήξεις σε κάποιες επιλογές.

Μην ξεχνάμε όμως ότι και η υιοθέτηση ενός αδέσποτου είναι μια πράξη που θα σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα μέσα σου, σκεπτόμενος ότι έσωσες μια ψυχή, κάτι που θα είναι και ιδανικό μάθημα για τα παιδιά σου ώστε να καταλάβουν ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδι που σήμερα το παίζουμε και αύριο το παρατάμε, έχουν ευθύνη και χρειάζονται φροντίδα. Δίνεις στο ίδιο μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει σώζοντας το από κινδύνους, όποιοι και αν είναι αυτοί.

Και σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της κίνησης θα είναι ένα ανιδιοτελές βλέμμα αγάπης που θα πάρεις από το ζωάκι αυτό, βλέποντας στο πρόσωπο σου τον ''σωτήρα'' του.

Το επόμενο βήμα είναι να δεις τι απαιτήσεις έχει η κάθε επιλογή γιατί είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες. Αφού κάνεις και αυτό τότε σίγουρα θα έχεις καταλήξει στην καταλληλότερη επιλογή.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις, όποια και αν είναι η τελική σου επιλογή είναι να έχεις ως κριτήριο επιλογής την εμφάνιση. Όποια και αν είναι η επιλογή σου, θυμήσου ότι το μόνο που ζητούν είναι φροντίδα και αγάπη!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved