Νεανικά δωμάτια: Μοντέρνες ιδέες για αγόρια και κορίτσια

Νεανικά δωμάτια: Μοντέρνες ιδέες για αγόρια και κορίτσια
Instagram @ teen.decor.room

Από τις πρώτες αλλαγές που θα θελήσει το παιδί σας να κάνει μπαίνοντας στην εφηβεία, είναι να αλλάξει το παιδικό του δωμάτιο.

Επιλέγει συνήθως πιο έντονα χρώματα ενίοτε και αρκετά σκούρα ενώ η διακόσμηση διαμορφώνεται ανάλογα με τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά του.

Αν για παράδειγμα αγαπά τη μουσική, κρεμά αφίσες στους τοίχους με τα αγαπημένα του συγκροτήματα, ή αν ασχολείται με το χορό, διακοσμεί το δωμάτιο με αντίστοιχη θεματολογία.

Σε αυτή την ηλικία, αποφεύγουν τα πολλά κουκλάκια και επίσης οτιδήποτε μπορεί να προσθέσει έξτρα χρώμα στο δωμάτιο. Φυσικά υπάρχει πάντα ένα γραφείο για τον υπολογιστή ή το laptop και ενδεχομένως χαμηλός φωτισμός ( με σποτάκια, φωτάκια ή πορτατίφ).


https://www.instagram.com/p/CAsT0x1gWdP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι κάνουν οι έφηβοι στο δωμάτιό τους

Το δωμάτιο για τους έφηβους είναι ο δικός τους προσωπικός χώρος που δεν πρέπει να …παραβιάζεται. Εκεί διαβάζουν, ακούνε μουσική με τις ώρες, σερφάρουν στο διαδίκτυο (με τις ώρες) και ανταλλάσσουν μηνύματα στο κινητό ( επίσης με τις ώρες).

«Περνάω τον περισσότερο χρόνο στο δωμάτιό μου όταν νιώθω θλίψη ή άλλα συναισθήματα που δεν μπορώ να εκφράσω δημόσια. Είναι ο δικός μου χώρος για να εκφραστώ ελεύθερα», ανέφερε η Jane, 18 ετών από το Τορόντο σε ερώτηση του repeller.com, σχετικά με το τι κάνουν οι νέοι στο δωμάτιό τους.


https://www.instagram.com/p/CAsWCwDAQYx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για την Isabella, 16 ετών από την Νέα Υόρκη το δωμάτιό της είναι χώρος αποσυμπίεσης. «Είναι πολύ άνετο και το αγαπημένο μου μέρος για να κάνω δουλειές, να δω ταινίες ή απλά να κλάψω. Μου αρέσει να μπαίνω στο δωμάτιό μου όταν νιώθω αναστατωμένη », είπε χαρακτηριστικά.

Αν και το δικό σας παιδί αναζητά ιδέες για να διαμορφώσει το δωμάτιό του και να γίνει πιο νεανικό, βοηθήστε το προτείνοντας αυτές που θα δείτε στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved