Ερωτικές φαντασιώσεις: Τις πραγματοποιούμε ή όχι;

«Ο σύντροφός μου εκμυστηρεύτηκε μία φαντασίωσή του που με "σόκαρε". Τι να κάνω;»

Ερωτικές φαντασιώσεις: Τις πραγματοποιούμε ή όχι;

Ακούμε συχνά στο χώρο μας την παραπάνω ερώτηση, καθώς πολλές είναι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις αλλά αρκετό και το σοκ: "Να πραγματοποιήσουμε τις φαντασιώσεις μας ή όχι;" Η απάντηση είναι εξαρτάται.

Εξαρτάται από το σενάριο που θα λάβουμε μέρος, εξαρτάται από το αν βρεθούμε με τη θέλησή μας να συμμετέχουμε, εξαρτάται από το πώς θα αισθανθούμε μετά… όπως αναφέραμε και παραπάνω, υπάρχουν φαντασιώσεις που είναι "ασφαλές" να πραγματοποιηθούν εφόσον γίνονται ως σεξουαλικό παιγνίδι ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Υπάρχουν όμως και φαντασιώσεις που μπορεί να πληγώσουν και να φέρουν άσχημα αποτελέσματα όχι μόνο στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού αλλά και στη μεταξύ του σχέση.

sexoualikes fantasioseis zeygariou 1

Θα διαχώριζα λοιπόν τις φαντασιώσεις σε δύο κατηγορίες, σε αυτές που πρωταγωνιστεί ο σύντροφος μας, με άγνωστα πρόσωπα, σε άλλους χώρους, με άλλους τρόπους και σε αυτές όπου εκείνος είναι απών και στη θέση του είναι κάποιος άλλος γνωστός, φίλος, κάποιο υπαρκτό πρόσωπο στον κύκλο του ζευγαριού. Μπορούμε να φανταστούμε οτιδήποτε, καθώς η ανθρώπινη φαντασία και σεξουαλικότητα βασίζονται στα πρωτόγονα ένστικτα μας. Το θέμα είναι τι ρίσκο είμαστε ικανοί να πάρουμε ο καθένας μας με απώτερο σκοπό την εκπλήρωση της φαντασίας μας.

Αν φαντασιωνόμαστε τον σύντροφο μας πρωταγωνιστή στο ερωτικό σενάριο του μυαλού μας, τότε θα ήταν σκόπιμο αν όχι απαραίτητο να το μοιραστούμε μαζί του. Να του πούμε πως θέλουμε να τον δούμε, τι θέλουμε να κάνει, πώς να μας διεγείρει, να του δώσουμε τον ρόλο που φανταζόμαστε και να διεκδικήσουμε μαζί του την απόλυτη σεξουαλική κορύφωση. Φυσικά, εδώ παίζει ρόλο η προσωπικότητα του συντρόφου μας. Είναι το ίδιο σεξουαλικός με εμάς; Είναι το ίδιο άνετος και ανοιχτός; Έχει αυτοπεποίθηση; Είναι ανασφαλής; Πρέπει να σκεφτούμε πριν αποκαλυφθούμε λοιπόν, τις πιθανές αντιδράσεις του αγαπημένου μας. Η ζήλεια, η ανεπάρκεια και η απόρριψη του συντρόφου είναι πράγματα που θέλουμε να αποφύγουμε.

sexoualikes fantasioseis zeygariou 2

Μπορούμε άρα να κάνουμε μια πρώτη νύξη στο ποιες είναι οι αντιλήψεις του γύρω από τις φαντασιώσεις, να τον ρωτήσουμε αν έχει κάποιες, τι σημαίνουν για αυτόν και αν θα ήθελε να τις μοιραστεί και στη συνέχεια να τις πραγματοποιήσει. Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό και καθοριστικό, καθώς μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με απαντήσεις που δεν είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε. Εάν ο σύντροφος μας θελήσει να μοιραστεί τις φαντασιώσεις του μαζί μας, και είναι κάτι που μας απωθεί θα πρέπει να το πούμε, να εξηγήσουμε τι σημαίνει για εμάς και ποιοι είναι οι λόγοι που προς το παρόν τουλάχιστον δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε πράξη.

Εάν όμως ο σύντροφος μας μας αποκαλύψει κάτι που θα μας πληγώσει αφάνταστα, όπως την εμπλοκή ενός άλλου υπαρκτού προσώπου, τότε ακόμα και αν εξηγήσουμε τους λόγους που δεν είμαστε θετικοί, πάλι δε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη σχέση μας με ασφάλεια και με την εμπιστοσύνη που υπήρχε πριν. Εάν για παράδειγμα ο/η σύντροφος μας αποκαλύψει κάποια φαντασίωση με φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο, τότε ακόμα και αν είμαστε αρνητικοί, η δυσκολία μας να το αποδεχτούμε σαν σκέψη του συντρόφου μας και μόνο είναι τεράστια. Για αυτό λοιπόν, πρέπει να ζυγίσουμε πολύ καλά πριν αποφασίσουμε ποια από τις φαντασιώσεις μας μπορούμε να μοιραστούμε.

Χρειάζεται να δοθεί προσοχή αν στα φαντασιωσικά μας σενάρια εμπλέκεται ο σύντροφός μας, που σημαίνει ότι τον θεωρούμε ακόμη ερωτικό και θελκτικό, ότι μας διεγείρει ακόμη. Όταν εκείνος δεν υπάρχει στις φαντασιώσεις μας είναι καλό να αναρωτηθούμε πως νιώθουμε μαζί του, γιατί δεν τον περιλαμβάνουμε, δεν μας διεγείρει πια; Δεν είναι ερωτικός; Μήπως η σχέση μας έχει γίνει αρκετά συγκρουσιακή και ο θυμός είναι αυτός που επικρατεί με αποτέλεσμα να "τιμωρούμε" τον άλλον, βγάζοντάς τον απ' έξω;

Εάν ο σύντροφος είναι και πρωταγωνιστής, καλό είναι να τον εντάσσουμε και με το παραπάνω στις σεξουαλικές σκέψεις μας, καθώς μπορεί να μπούμε σε μονοπάτια άκρως ερωτικά κάνοντας τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Διαβάστε επίσης:

Ο σύντροφός μου θέλει να πραγματοποιήσουμε κάποιες τραβηγμένες φαντασιώσεις του…

Το υπέροχο γρήγορο σεξ!

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε σεξ;

Είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιούμε βοηθήματα στη σεξουαλική μας ζωή;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved