Γιατί ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για σεξ;

Πολλά λέγονται για το ποια είναι η πιο ερωτική εποχή του χρόνου!

Θάνος Ασκητής
Γιατί ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για σεξ;

Οι περισσότεροι σίγουρα φέρνουμε στο μυαλό μας το καλοκαίρι, την άνοδο της θερμοκρασίας που σε συνδυασμό με τα λιγοστά και αέρινα ρούχα και το φως που κυριαρχεί, παρουσιάζεται ως η ιδανική εποχή.

Άλλοι πάλι, πιστεύουν πως η άνοιξη είναι η πιο ερωτική εποχή, όπου μαζί με τη φύση που αναγεννάται, αναγεννάται και η ψυχική μας διάθεση, γεμίζοντάς μας με αισιόδοξα μηνύματα.

Γερμανικές έρευνες υποστηρίζουν πως το φθινόπωρο είναι η πιο ερωτική εποχή, καθώς αυξάνονται τα επίπεδα των υπεύθυνων για τη σεξουαλική λειτουργία ορμονών - της τεστοστερόνης στον άνδρα και των οιστρογόνων στη γυναίκα.

sex to xeimona 1

Τέλος, υπάρχει και η μερίδα εκείνων που πιστεύει πως ο χειμώνας είναι η πιο ερωτική εποχή του χρόνου. Και αυτό γιατί νυχτώνει νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι δύο σύντροφοι να «μαζεύονται» πιο νωρίς στο κρεβάτι τους και να ασχολούνται περισσότερο ο ένας με τον άλλον. Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας επίσης, αναζητάμε όλο και περισσότερο μια ζεστή αγκαλιά και ότι ήθελε …προκύψει.

Ναι, η ζεστή αγκαλιά μας χαλαρώνει και μας βάζει σε πιο ερωτική διάθεση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι περισσότερες συλλήψεις και εγκυμοσύνες, επιτυγχάνονται τις κρύες μέρες ή νύχτες του χειμώνα! Είναι και από τη φύση φαίνεται καθορισμένο έτσι, ώστε να μπορούν τα μωρά να γεννιούνται σε συνθήκες πιο ευνοϊκές, όπως το καλοκαίρι, για την επιβίωσή τους. Η μαμά φύση, πάντα φροντίζει για τη διαιώνιση της ζωής… Επιπλέον, μέσα από έρευνες έχει φανεί πως ακόμα και το σπέρμα είναι πιο δυνατό τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. Πέρα από το βιολογικό, φαίνεται πως συνηγορεί ακόμα η ανδρική φαντασία που αρχίζει και οργιάζει και πάλι, καθώς οι γυναίκες φορούν όλο και περισσότερα ρούχα, τόσο όσο να εξάπτουν τη φαντασία του αντίθετου φύλου, καθώς αρχίζουν και "κρύβουν" έντεχνα σημεία του σώματός τους.

sex to xeimona 2

Κλείνοντας, ας έχουμε στο μυαλό μας, πως άλλοι προτιμούν το χειμώνα, άλλοι το καλοκαίρι… γεγονός είναι πως όλες οι εποχές του χρόνου μπορούν να είναι εξίσου ερωτικές, όταν εμείς φροντίζουμε να μην χάνουμε την ερωτική μας διάθεση και να έχουμε μία καλή σχέση με τον σύντροφό μας…

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved