Βρες χρόνο και από μητέρα γίνε και γυναίκα και σύντροφος

Μπορεί να είσαι μητέρα, δεν παύεις όμως να είσαι γυναίκα, σύζυγος, σύντροφος και ερωμένη!

Θάνος Ασκητής
Βρες χρόνο και από μητέρα γίνε και γυναίκα και σύντροφος

Μπορεί το παιδί σου να έρχεται πρώτο στα πάντα στη ζωή σου, για να μπορείς όμως να ανταποκριθείς στις ανάγκες του και να έχεις μία θετική ψυχολογία που θα του μεταδώσεις και εκείνο θα αντιγράψει με τη σειρά του, χρειάζεται και εσύ να νιώθεις καλά ως γυναίκα σε όλους τους ρόλους σου!

Βρες χρόνο για σένα: Αφού καλύψεις τις βασικές ανάγκες του παιδιού σου.. άσε όλα τα υπόλοιπα να περιμένουν λίγο! Αφιέρωσε μία μέρα της εβδομάδας μόνο στον εαυτό σου. Δεν θα γίνει τίποτα αν αφήσεις τις δουλειές του σπιτιού να περιμένουν για την επόμενη μέρα. Εκείνη την ημέρα κάνε ότι σε ευχαριστεί. Κάνε ένα μπάνιο με την ησυχία σου, φόρα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφη και γοητευτική, πήγαινε μία βόλτα με τις φίλες σου.... Όλα αυτά θα σε αναζωογονήσουν.. Την επόμενη μέρα θα έχεις σίγουρα περισσότερη όρεξη να ασκήσεις τον γονεικό σου ρόλο αλλά και να καλύψεις όλα τα «πρέπει» της καθημερινότητας.

mitera sintrofos eromeni 3

Ζήτησε βοήθεια από κάποιο κοντινό σου πρόσωπο: Γιατί να τα κάνεις όλα μόνη σου, όταν μπορείς να έχεις βοήθεια από κάποιον συγγενή ή κοντινό σου φίλο; Ζήτησε βοήθεια όποτε νιώθεις ότι πνίγεσαι στις υποχρεώσεις. Οι γονείς σου, κάποιο κοντινό συγγενικό σου πρόσωπο ή κάποιος φίλος που του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη σίγουρα θα μπορέσει να κρατήσει το παιδί σου κάποια στιγμή, έτσι ώστε να μπορέσεις να φέρεις σε πέρας τις υπόλοιπες δουλειές σου. Αν πάλι δεν θέλεις, μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει με τα ψώνια, τους λογαριασμούς ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση έχεις. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να ελευθερώσεις λίγο το πρόγραμμά σου, και να αφιερώσεις λίγες ώρες στον εαυτό σου και στον σύντροφό σου.

mitera sintrofos eromeni 2

Μοιράστε τις δουλειές του σπιτιού: Οι εποχές που η γυναίκα αναλάμβανε όλα τα καθήκοντα του σπιτιού και την ανατροφή των παιδιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα οι περισσότερες γυναίκες εργάζονται. Δεν γίνεται λοιπόν να μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις καθημερινά. Μοίρασε με τον σύντροφό σου τις δουλειές του σπιτιού, αλλά και τις ώρες που περνάτε με το παιδί σας. Θα μπορέσεις με αυτόν τον τρόπο να είσαι περισσότερο ξεκούραστη για να αφιερώσεις χρόνο σε σένα ως γυναίκα , στον σύντροφό σου και γενικά στους κοντινούς σου ανθρώπους.

mitera sintrofos eromeni 4

Η μητρότητα είναι ίσως ο σημαντικότερος ρόλος στη ζωή μία γυναίκας. Την ολοκληρώνει και την καθορίζει εφόρου ζωής ως άνθρωπο. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως κάθε μητέρα πρέπει να παραμερίσει όλα τα θέλω και τις επιθυμίες της.. Δεδομένου ότι η γυναίκα καλείται στη σύγχρονη εποχή να αναλάβει όλους αυτούς τους ρόλους ταυτόχρονα αλλά και να ανταποκριθεί στον «τεράστιο» ρόλο της μητέρας, είναι σίγουρο ότι έχει ανάγκη να ξεκουραστεί ψυχικά και σωματικά.

Προσπαθήστε να βρείτε την ισορροπία και σίγουρα θα έχετε αρκετή όρεξη να προσφέρεται πολλά περισσότερα στα παιδιά σας!

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved