Ποιους άνδρες προτιμούν οι γυναίκες για οικογένεια;

Μπορεί στις μέρες μας ο θεσμός του γάμου να μην είναι και τόσο ισχυρός στο μυαλό μιας γυναίκας, εφόσον βλέπουμε ότι βάζει την καριέρα της κυρίως πρώτη και μετά το ...στεφάνι και τη δημιουργία οικογένειας, παρόλα αυτά, έρχεται εκείνη η στιγμή που τον αναζητούν.

Ποιους άνδρες προτιμούν οι γυναίκες για οικογένεια;

Γνωρίζουμε ότι εξελικτικά "ψάχνει" το δυνατό και ισχυρό αρσενικό με τα δυνατά γενετικά χαρακτηριστικά, τον κατονομαζόμενο και ως «Alpha Male», που θα της δώσει γερούς απογόνους. Από την άλλη, θέλει τον άνδρα με καλές επικοινωνιακές και συναισθηματικές δεξιότητες. Μπορούν αυτά τα δύο χαρακτηριστικά να συνυπάρξουν; Τι ψάχνει λοιπόν η σύγχρονη γυναίκα στον άνδρα που θα την συντροφεύσει στη ζωή της;

andres gia oikogeneia 2

1. Προσεγμένη εμφάνιση: Οι γυναίκες συνήθως αξιολογούν τους ψηλούς και αθλητικούς άνδρες ως πιο επιθυμητούς για τη δημιουργία οικογένειας. Σύμφωνα με τους κοινωνικούς ανθρωπολόγους, ο λόγος είναι ότι οι μεγαλόσωμοι άνδρες κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται περισσότερο προστατευμένες.

2. Συναισθηματική ωριμότητα: Φαίνεται πως μεγαλύτερη προτίμηση υπάρχει προς τους συναισθηματικά ώριμους άνδρες, που μοιάζουν να ξέρουν να διαχειρίζονται τον εαυτό τους μπροστά στις προκλήσεις καθώς παρουσιάζονται πιο ικανοί να διατηρήσουν μία μακροχρόνια σχέση στα μάτια των γυναικών.

3. Υψηλό κοινωνικό Status: Οι γυναίκες δεσμεύονται περισσότερο με τους άνδρες που εκτιμώνται ως κοινωνικά, επαγγελματικά και διαπροσωπικά ανώτεροι από αυτές. Αυτό το στοιχείο, προειδοποιεί από εξελικτική σκοπιά τις γυναίκες, ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν αποτελεί στόχο, αλλά αντικείμενο σεβασμού από το πλήθος, γεγονός που διασφαλίζει την ευημερία της οικογένειας τους στο πέρασμα του χρόνου.

4. Μεγαλύτερη ηλικία: Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, οι γυναίκες έχουν την τάση να παντρεύονται μεγαλύτερους άνδρες. Γιατί; Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι πιο ώριμοι σε ηλικία άνδρες διαθέτουν υψηλότερο κοινωνικό status, είναι περισσότερο ανεπτυγμένοι συναισθηματικά και επομένως τους καλλιεργούν εμπιστοσύνη.

andres gia oikogeneia 1

5. Ισορροπημένη σχέση με τα χρήματα: Μπορεί κάποιες γυναίκες - για να μην πούμε όλες - να εντυπωσιάζονται από άνδρες που επιδεικνύουν τα χρήματά τους, στο τέλος όμως, συνήθως επιλέγουν να παντρευτούν τους πιο προνοητικούς άνδρες, που στρέφονται προς την αποταμίευση. Μάλλον η αίσθηση της μελλοντικής οικονομικής σιγουριάς και ασφάλειας είναι βασικό κριτήριο!

6. Υψηλό νοητικό δυναμικό: Η ζωή είναι πράγματι μια πρόκληση και η επιβίωση απαιτεί έναν επίμονο και καθημερινό αγώνα. Οι έξυπνοι άνδρες νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους και διαθέτουν υψηλά επίπεδα αυτοεκτίμησης, γεγονός που τους κάνει πιο σίγουρους για τον εαυτό τους και ιδιαίτερα ελκυστικούς προς τις γυναίκες.

7. Καλές οικογενειακές σχέσεις:Οι γυναίκες δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στη σχέση, που έχει ένας άνδρας με την οικογένεια του. Θεωρούν ότι οι άνδρες που διατηρούν μία ισορροπημένη σχέση με τους συγγενείς τους είναι πιο αξιόπιστοι για να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Επίσης, οι άνδρες που έχουν καλή σχέση με τα μικρότερα μέλη της οικογένειας (ανίψια, ξαδέλφια) είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες.

andres gia

8. Σεβασμός: Οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες, που τους συμπεριφέρονται με ευγένεια και τις αναγνωρίζουν ως ισότιμες, θεωρώντας ότι είναι λιγότερο πιθανό να τους συμπεριφερθούν επιθετικά ή να τις εγκαταλείψουν. Επίσης, ζητούν να αναγνωρίζονται, να επιβεβαιώνονται αλλά και να νιώθουν ότι είναι σημαντικές...

9. Καλό σεξ: Μπορεί οι γυναίκες σήμερα να θέλουν και να διεκδικούν μία καλή και παθιασμένη σεξουαλική ζωή, φαίνεται όμως πως σπάνια είναι λόγος από μόνος του το καλό σεξ για να επιλέξουν τον σύζυγό τους. Αν βέβαια, συνδυάζει και άλλα χαρακτηριστικά, τότε το καλό σεξ μπορεί να είναι ένας από τους λόγους!

Ασφαλώς όλα τα παραπάνω, δεν είναι οι μοναδικοί λόγοι που επιλέγει μία γυναίκα κάποιον άνδρα για να προχωρήσει τη ζωή της μαζί του. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και διαφορετική αντιληπτική πλευρά, όπως και διαφορετικές προτεραιότητες και διαφορετικά "θέλω"!

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved