Χριστούγεννα και ζευγάρι: Ενισχύστε τον ερωτισμό σας με αφορμή τις γιορτές

Δεκέμβρης! Ένας από τους πιο αγαπημένους μήνες μικρών και μεγάλων. Οι δρόμοι, τα σπίτια, οι πλατείες, τα καταστήματα, φαίνεται να συμβάλλουν στη γιορτινή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα φορώντας τα γιορτινά τους και κάνοντας την κάθε βόλτα ξεχωριστή, αλλάζοντας έστω και προσωρινά την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Θάνος Ασκητής
Χριστούγεννα και ζευγάρι: Ενισχύστε τον ερωτισμό σας με αφορμή τις γιορτές

Μικροί και μεγάλοι παρασύρονται από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο στολισμός του δέντρου, τα πολύχρωμα φωτάκια, οι χριστουγεννιάτικες ταινίες και τα θεσπέσια εδέσματα συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό και να κάνουν τα Χριστούγεννα να μοιάζουν παραμυθένια.

Δεν μπορεί βέβαια να μείνουν ασυγκίνητοι με όλο αυτό το εορταστικό σκηνικό οι ερωτευμένοι, τα ζευγάρια που φαίνεται να μπαίνουν πολύ πιο εύκολα στο εορταστικό αυτό κλίμα. Ναι, είναι πραγματικότητα πως αυτές οι μέρες μπορούν να φέρουν τους συντρόφους πιο κοντά, καθώς μπορούν να περάσουν γιορτινό, όμορφο και ποιοτικό χρόνο μαζί, χρόνο που στερούνται στην καθημερινότητα. Η ξεκούραση μέσα από τις αργίες, η χαλάρωση, η πιο γιορτινή διάθεση μπορούν να μας βάλουν στο εορταστικό κλίμα και να νιώσουμε πιο βαθειά την αγάπη. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι κατεξοχήν γιορτή αγάπης που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και η οικογενειακή ζεστασιά είναι αυτό που κάνει αυτή την εποχή τόσο μοναδική.

Ας είναι λοιπόν το εορταστικό κλίμα η αφορμή ώστε οι σύντροφοι να ανταλλάξουν λόγια αγάπης και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν, να φλερτάρουν και ερωτευτούν ξανά...

Αυτή είναι η μία πλευρά, η θετική. Υπάρχει όμως και η αρνητική, όπου λόγω του ότι οι δύο σύντροφοι περνούν ξαφνικά πολύ χρόνο μαζί είναι πιθανό να έρθουν στην επιφάνεια και τα προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση. Συγκρουσιακές σχέσεις, απόμακρες σχέσεις, σχέσεις εχθρότητας, σχέσεις που ο ένας έχει βαρεθεί τον άλλον και δεν μπορεί να του το πει ή να το διεκδικήσει, το άγχος για τα οικονομικά, οι καθημερινές διαφωνίες, είναι μερικές από τις αιτίες που μπορεί να πυροδοτήσουν καυγάδες και διαφωνίες. Οι υπερβολικές προσδοκίες για τις φετινές γιορτές και η "αλλαγή" σε όσα μας βαραίνουν, είναι άλλος ένας λόγος που μπορεί τα Χριστούγεννα να πάρουν πιο μελαγχολικό ή σκούρο χρώμα, καθώς η επιθυμία τα φετινά Χριστούγεννα να είναι μαγικά και καλύτερα από κάθε άλλη φορά δημιουργούν υψηλές προσδοκίες οι οποίες όταν δεν εκπληρώνονται οδηγούν στη βίωση αρνητικών συναισθημάτων.

Έτσι λοιπόν ενώ όλοι περιμένουν την περίοδο των Χριστουγέννων για να νιώσουν ευτυχία και χαρά συνειδητοποιούν ότι δεν χαίρονται και δεν νιώθουν τόσο ευτυχισμένοι όσο θα ήθελαν γεγονός που δημιουργεί ψυχικό πόνο και στεναχώρια.

Το αντίδοτο; Μα φυσικά το χαμόγελο, το φλερτ, η διασκέδαση και χρόνος για τον σύντροφο. Ας αφήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας αγγίξει και να δώσει τη σκυτάλη στη χαρά, την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι ο καινούργιος χρόνος θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο.

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved