Συντροφική Σχέση: Μια σχέση που ο άνθρωπος αρχίζει να αναπτύσσει από έμβρυο

Ο άνθρωπος μέσα από την ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη που ξεκινάει από την παιδική του ηλικία, συνεχίζει στην εφηβεία και ολοκληρώνεται στην ενήλικη ζωή. Σταδιακά διαμορφώνει την ταυτότητα του που αποτελείται από το φύλο του, το σεξουαλικό του ρόλο και τη σεξουαλική του συμπεριφορά.

Συντροφική Σχέση: Μια σχέση που ο άνθρωπος αρχίζει να αναπτύσσει από έμβρυο

Η αρχική συντροφική σχέση του ατόμου είναι εκείνη που από έμβρυο κιόλας αρχίζει να αναπτύσσει με τον πρώτο σημαντικό άνθρωπο της ζωής του, την μητέρα του, όπου και βιώνει τα συναισθήματα της αγάπης, της αμοιβαιότητας και μαθαίνει να επενδύει και να προσδοκά. Μετά την εφηβεία και την πρώτη του σεξουαλική φορά, το άτομο αρχίζει βαθμιαία να βιώνει την ανάγκη της συντροφικότητας και της συναισθηματικής επικοινωνίας, διεκδικώντας το βίωμα μιας συντροφικής σχέσης και αρχίζει να αναζητά το άτομο εκείνο που και θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του.

Η συντροφική σχέση έχει κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα που την διαφοροποιούν από την φιλική σχέση. Το πιο σημαντικό είναι αυτό της σεξουαλικής ζωής. Τα δύο μέλη της σχέσης, πέρα από σύντροφοι είναι και εραστές. Πιο συγκεκριμένα όμως, η συντροφική σχέση έχει ως βάση της την οικειότητα, την επικοινωνία, την απόφαση για δέσμευση, αλλά και την συναισθηματική συντροφικότητα.

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Κάντε τις ερωτήσεις σας στην Ψυχοθεραπεύτρια της σελίδας μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved