Κανόνες που αφήνουν τα παιδιά …έξω από την κρεβατοκάμαρά μας!

Συνηθίζετε να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, είτε κοιμάστε, είτε για ευνόητους λόγους ασφαλείας; Κατανοητό αλλά όχι δεκτό.

Θάνος Ασκητής
Κανόνες που αφήνουν τα παιδιά …έξω από την κρεβατοκάμαρά μας!

Το κλειδί στην κλειδαριά!

-------------------------------------------------Turning-the-Key-In-the-Door


Ξεκινήστε να κλείνετε την πόρτα ή ακόμα και να κλειδώνετε. Αλλάξτε τακτική, μαθαίνοντας στο παιδί σας τη σημασία του προσωπικού χώρου και το σεβασμό αυτού αλλά και των άλλων ανθρώπων. Εφόσον μιλάμε για ένα παιδί και όχι για ένα μωρό που μπορεί να πέσει από την κούνια του, διδάξτε του, πως όταν βλέπει την πόρτα κλειστή, οφείλει να χτυπάει πριν εισέλθει. Το συγκεκριμένο μάθημα είναι το νούμερο 1 στη ζωή του παιδιού σας, προκειμένου να απολαύσετε λίγες στιγμές με το σύζυγό σας. Βέβαια, το ίδιο πρέπει να μάθετε να κάνετε και εσείς, να μάθετε δηλαδή να χτυπάτε τη δική του πόρτα, κυρίως αν το παιδί σας είναι στην εφηβεία, για να μην βρεθείτε επίσης προ εκπλήξεων!

Προσοχή στην ένταση..

------------------------------------------------------google-play-music-android-100596631-primary.idge


Βρίσκεστε στο δωμάτιό σας, έτοιμοι να απολαύσετε τη σεξουαλική σας ζωή και γιατί όχι, να δοκιμάσετε και καινούργιες στάσεις, αλλά φοβάστε ότι θα "σας ακούσει" το παιδί σας; Η λύση είναι απλή: μπορείτε να αφήσετε την τηλεόραση να παίζει με ήχο τέτοιο ώστε να εξυπηρετεί το σκοπό σας, είτε στο δικό σας δωμάτιο είτε γενικότερα στο σαλόνι, ή να βάλετε μουσική από τον υπολογιστή σας, το κινητό σας ή το στερεοφωνικό και τέλος μην ξεχάσετε να ελέγξετε το κρεβάτι σας για τυχόν ανεπιθύμητους ήχους και τριξίματα. Έτσι θα εκφραστείτε πιο ελεύθερα και όχι απαραίτητα στη σίγαση.

«Κι αν έχουμε μωρό;»

---------------------------------------------------------sleeping-baby-009


Στην περίπτωση που έχετε μωρό και συνήθως η κούνια του βρίσκεται στο δικό σας δωμάτιο, μπορείτε απλά να μετακινηθείτε σε κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού σας.! Τις περισσότερες φορές οι νέες μητέρες αισθάνονται ενοχικά αν επιτρέψουν στον εαυτό τους να απολαύσει, σκεπτόμενες πως προδίδουν το παιδί τους, που έχει πιο σημαντικές ανάγκες. Μην αγχώνεστε λοιπόν, πως το βρέφος θα σηκωθεί να σας επιπλήξει. Το αποτέλεσμα θα είναι να κάνετε λίγο πιο πικάντικη τη σχέση σας, δοκιμάζοντας «ανεξερεύνητους» χώρους του σπιτιού!

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Κάντε τις ερωτήσεις σας στην Ψυχοθεραπεύτρια της σελίδας μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved