Συμβουλές για να αυξήσουμε την κατανάλωση φρούτων, από τη διατροφολόγο του Mothersblog!

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στη διατροφική αξία των φρούτων. Όλοι γνωρίζουμε πόσο απαραίτητα είναι σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.

Συμβουλές για να αυξήσουμε την κατανάλωση φρούτων, από τη διατροφολόγο του Mothersblog!

Είναι πλούσιες πηγές βιταμινών, ανόργανων στοιχείων, καθώς επίσης και αντιοξειδωτικών συστατικών που μας προστατεύουν από πολλά χρόνια νοσήματα. Πολλές φορές όμως σας ακούω να παραπονιέστε «Έχω βαρεθεί τα φρούτα, τί να κάνω;». Έτσι λοιπόν αυτήν την εβδομάδα σας προτείνω τρόπους έτσι ώστε να αυξήσετε την κατανάλωση των φρούτων.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι επιλογές φρούτων που έχουμε στη διάθεσή μας είναι περισσότερες είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε διάφορους συνδυασμούς.

1. Smoothies. Τα smoothies είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος να δοκιμάσουμε γευστικούς συνδυασμούς φρούτων μαζί με γιαούρτι ή γάλα. Επιλέξτε τα φρούτα της αρεσκείας σας και προσθέστε γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών προκειμένου να δημιουργήσετε ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ.

2. Χυμοί φρούτων. Πολλές φορές η κατανάλωση των φρούτων με τη μορφή χυμών είναι πιο εύκολη. Ωστόσο, μην καταφεύγετε στις έτοιμες λύσεις των χυμών εμπορίου, γιατί πολλοί από αυτούς έχουν extra προσθήκη ζάχαρης που δεν σας προσφέρει κανένα όφελος αλλά μόνο παραπανίσιες θερμίδες.

3. Ζελέ ή γιαούρτι με φρούτα. Όταν παρασκευάζετε ζελέ ή θέλετε να κάνετε το γιαούρτι σας περισσότερο «ενδιαφέρον» μη διστάζετε να προσθέσετε και κομμάτια φρέσκων φρούτων. Με αυτόν τον τρόπο πέρα από την απόλαυση συνδυάζετε και τα οφέλη των φρούτων με το γιαούρτι.

4. Σπιτική γρανίτα φρούτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φρούτο σας αρέσει και φτιάξετε τη δική σας σπιτική γρανίτα ιδανικά χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, έτσι ώστε το επιδόρπιό σας να είναι πιο ελαφρύ σε θερμίδες.

Καλή σας απόλαυση!

Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand)
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
Υποψ. Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
e-mail: efpapada@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved