Καλοκαιρινά σνακ για παιδιά!

Το καλοκαίρι έφτασε (αν και ο καιρός μας τα χαλάει ακόμα) και οι εξορμήσεις στην παραλία έχουν ήδη ξεκινήσει. Το μπάνιο και τα παιχνίδια στη θάλασσα είναι τα αγαπημένα των παιδιών. Τί γίνεται όμως όταν τα παιδιά αρχίσουν να πεινούν;

Καλοκαιρινά σνακ για παιδιά!

Καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι από το σπίτι προκειμένου να μην καταφύγετε στις ανθυγιεινές επιλογές που προσφέρουν οι καντίνες στις παραλίες. Με αυτόν τον τρόπο προφυλάσσετε τα παιδιά σας από περιττές θερμίδες, λίπος και ζάχαρη. Επίσης μην ξεχνάτε ότι γλιτώνετε και από περιττά έξοδα.

Σε περίπτωση που δεν έχετε πολύ χρόνο να αφιερώσετε στην προετοιμασία των σνακ οι μπάρες δημητριακών, το κουλούρι Θεσσαλονίκης, τα φρέσκα ή τα αποξηραμένα φρούτα είναι εξαιρετικά θρεπτικές επιλογές για τα παιδιά, παρέχοντάς τους ενέργεια και βιταμίνες. Μην αγνοείτε ακόμη τους ξηρούς καρπούς, καθώς είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ποιοτικών λιπαρών και βιταμινών.

Αν μπορείτε να διαθέσετε περισσότερο χρόνο στην παρασκευή των σνακ, οι σπιτικές πίτες, τα κέικ ή μικρά sandwich με τυρί και λαχανικά μπορεί να είναι ακόμα πιο χορταστικές επιλογές για τους μικρούς μας φίλους.

Τί γίνεται όμως στην περίπτωση που τα παιδιά μας ζητήσουν παγωτό; Επειδή το παγωτό ανέκαθεν ήταν θέμα διαμάχης μεταξύ γονέων και παιδιών, θα πρέπει να συμφωνήσετε με τα παιδιά σας ότι δεν θα ξεπερνούν ποτέ τα δύο παγωτά κάθε εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται την επιθυμία τους για το παγωτό.

Έτσι λοιπόν, οργανωθείτε σωστά προκειμένου τα παιδιά σας να είναι χαρούμενα, ξέγνοιαστα αλλά και «ασφαλή» από διατροφικής απόψεως το καλοκαίρι!

Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand)
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
Υποψ. Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
e-mail: efpapada@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved