Ακόμα σας βασανίζουν τα κιλά των διακοπών; Δείτε τι πρέπει να κάνετε. Από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

Ο Σεπτέμβρης φτάνει στο τέλος του και «κάθε κατεργάρης πήγε στον πάγκο του»! Αυτό σημαίνει ότι και οι διατροφικές ατασθαλίες του καλοκαιριού έλαβαν τέλος. Αν δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα 2-3 κιλά που πήρατε στις διακοπές χάρη στα δροσερά cocktails, τα παγωτά και τα λαχταριστά μεζεδάκια, ακολουθήστε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές!

Ευσταθία Παπαδά
Ακόμα σας βασανίζουν τα κιλά των διακοπών; Δείτε τι πρέπει να κάνετε. Από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

• Υιοθετείστε την τακτική των μικρών και συχνών γευμάτων. Θα πρέπει να όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς όταν μιλούμε για μικρά γεύματα θα πρέπει να το εννοούμε! Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεκινώντας για ένα μικρό ενδιάμεσο σνακ, καταλήγετε στην υπερκατανάλωση θερμίδων. Εγκράτεια λοιπόν!

• Επιλέγετε φρούτα όταν έχετε επιθυμία για κάποιο γλύκισμα. Έτσι προσλαμβάνετε πολύτιμες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις περιττές θερμίδες ενός γλυκού. Προτιμήστε να φάτε ένα φρούτο αντί να πιείτε ένα χυμό, καθώς θα σας χορτάσει περισσότερο και θα σας δώσει τις ευεργετικές φυτικές ίνες που χρειάζεστε καθημερινά.

• Στα κυρίως γεύματα γεμίστε το ½ σας πιάτο με λαχανικά, το ¼ με κάποια πηγή άπαχης πρωτεΐνης (π.χ. κοτόπουλο, γαλοπούλα κτλ.) και το υπόλοιπο ¼ με κάποιο είδος υδατάνθρακα (π.χ. ρύζι, μακαρόνια, πατάτες). Αν δε χορτάσετε, προσθέστε στο πιάτο σας λίγα περισσότερα λαχανικά.

• Περιορίζετε τις εξόδους για φαγητό. Καθώς όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, προσπαθήστε να κάνετε υγιεινές επιλογές. Αποφύγετε τα ορεκτικά που θα έρθουν στο τραπέζι, κι επιλέξτε ένα κυρίως πιάτο με βάση κάποιο ψητό άπαχο κρέας με λαχανικά ως συνοδευτικό.

• Αποφύγετε το αλκοόλ που αποδίδει αρκετές θερμίδες χωρίς όφελος. Δώστε έμφαση στην καλή ενυδάτωση, πίνοντας αρκετό νερό, τσάι χωρίς ζάχαρη, φυσικούς χυμούς κτλ.

• Εντάξτε και πάλι την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Βρείτε το είδος που σας ταιριάζει και προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον 3-4 φορές σε εβδομαδιαία βάση.
Καλή επιτυχία!!

Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand)
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
e-mail: efpapada@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved