Νόστιμα και υγιεινά snacks για το σχολείο, από τη διατροφολόγο του Mothersblog

Πολλές μαμάδες ανησυχούν και με ρωτούν σχετικά με το κολατσιό που μπορούν να δίνουν στα παιδιά τους.

Νόστιμα και υγιεινά snacks για το σχολείο, από τη διατροφολόγο του Mothersblog

Οι υγιεινές λύσεις είναι πολλές και μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε για την προετοιμασία τους. Δείτε λοιπόν τις παρακάτω ιδέες.

  • Ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά, όπως μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, είναι μία υγιεινή επιλογή που σε συνδυασμό με ένα φυσικό χυμό παρέχει θρεπτικά συστατικά από όλες τις ομάδες τροφίμων.
  • Μία αραβική πίτα με στήθος κοτόπουλου (που μπορεί να σας έχει περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα), ντομάτα και μαρούλι είναι μια ακόμη εξαιρετική επιλογή που παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας στα παιδιά.
  • Ένα κομμάτι σπιτικό κέικ κι ένας φυσικός χυμός είναι επίσης πολύ καλές επιλογές. Για να εξοικονομήσετε χρόνο μπορείτε να ετοιμάσετε το κέικ από την Κυριακή και να το κόψετε σε μερίδες τοποθετώντας αυτές σε αεροστεγή σακουλάκια τροφίμων.
  • Αν έχετε φτιάξει σπιτική τυρόπιτα ή σπανακόπιτα μη διστάσετε να δώσετε στα παιδιά ένα κομμάτι στο σχολείο μαζί με ένα φυσικό χυμό.
  • Σε περίπτωση που δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε κάποιο snack, τα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί, οι μπάρες δημητριακών και το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι εύκολα διαθέσιμα και θρεπτικά.

Αν δεν έχετε κάποια ειδική ισοθερμική τσάντα αποφύγετε να δώσετε από τώρα στα παιδιά τρόφιμα που χρειάζονται συντήρηση στο ψυγείο, καθώς ο καιρός είναι ακόμα αρκετά ζεστός!


Καλή σχολική χρονιά!

Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand)
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
e-mail: efpapada@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved