Υγιεινά σνακ για τη δουλειά! Aπό τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

Η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολεί, καθώς πλήθος επιστημονικών μελετών καταδεικνύουν πως η υπερβολική συσσώρευση λίπους συσχετίζεται με πολλές επιπλοκές στην υγεία μας, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα μυοσκελετικά προβλήματα και η κακή ποιότητα ζωής.

Υγιεινά σνακ για τη δουλειά! Aπό τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά

Η κατανάλωση 3 κυρίως γευμάτων και 2 σνακ ενδιάμεσα είναι ιδιαιτέρως σημαντική για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την ανεπιθύμητη αύξηση του βάρους. Πολλές φορές η αιτία που θα δούμε τη ζυγαριά μας να ανεβαίνει μπορεί να μην είναι τα κυρίως γεύματά μας, αλλά η επιλογή ακατάλληλων σνακ ιδίως τις ώρες που βρισκόμαστε στη δουλειά.

Η έλλειψη χρόνου λόγω των πολλών υποχρεώσεων της καθημερινότητάς μας συνήθως μας οδηγούν σε επιλογές που μας γεμίζουν με παραπάνω θερμίδες, κορεσμένα και trans λιπαρά αλλά και αρκετή ζάχαρη. Ακόμα και αν σας φαίνεται δύσκολο, είναι πολύ σημαντικό να επενδύσετε λίγο από το χρόνο σας, προκειμένου να κάνετε τις σωστές επιλογές τροφίμων που θα καταναλώσετε στη δουλειά. Μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο να ετοιμάσετε το σνακ που θα πάρετε μαζί σας από το προηγούμενο βράδυ για να μπορείτε να το βάλετε στην τσάντα σας το πρωί ακριβώς πριν φύγετε από το σπίτι. Παρακάτω θα δείτε προτάσεις για σνακ που μπορείτε να πάρετε στη δουλειά.

1 κλειστή χούφτα αποξηραμένα φρούτα και 1 κλειστή χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με μέλι ή φρούτα ή δημητριακά ολικής άλεσης
1 τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, 1 φέτα βραστή γαλοπούλα, 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών, μαρούλι και ντομάτα
2 κράκερς ή 2 φρυγανιές ή 2 κριτσίνια ολικής άλεσης με 2 κουταλάκια τυρί cottage
1 μπάρα δημητριακών
Φρουτοσαλάτα με 2―3 μικρά φρούτα και 1 κλειστή χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς
1 κουλούρι Θεσσαλονίκης και 1 ποτήρι φυσικός χυμός φρούτων
1 μικρό κομμάτι σπιτικό κέικ ή πίτα

Και μην ξεχνάτε πως παίρνοντας ένα υγιεινό σνακ από το σπίτι γλιτώνετε όχι μόνο τις περιττές θερμίδες αλλά και τα περιττά έξοδα!

Περιμένω τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
e-mail: efpapada@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved