Smoothie με μπανάνα και καρπούζι - Θα το λατρέψετε εσείς και τα παιδιά σας

Ένα υγιεινό και άκρως καλοκαιρινό smoothie για μαμάδες και παιδιά!

Smoothie με μπανάνα και καρπούζι - Θα το λατρέψετε εσείς και τα παιδιά σας

Το καλοκαίρι ο κίνδυνος της αφυδάτωσης καραδοκεί και η πρόσληψη υγρών στην καθημερινότητά μας είναι αναγκαία.

Εκτός φυσικά από το νερό, τα smoothies είναι μία υγιεινή επιλογή που εκτός από ενυδάτωση, μας προσφέρει και πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Η σημερινή μας πρόταση είναι λαχταριστό, υγιεινό και άκρως καλοκαιρινό smoothie που θα λατρέψετε τόσο εσείς, όσο και α παιδιά σας. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε μπανάνα, ένα φρούτο παντός καιρού και εποχής και καρπούζι, το φρούτο με το οποίο έχουμε ταυτίσει το καλοκαίρι.

Τα οφέλη της μπανάνας στον οργανισμό
Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθά τους μυς και τα νεύρα, διευκολύνει την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου στο σώμα. Επιπλέον, η μπανάνα ενυδατώνει τον οργανισμό και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Τα οφέλη του καρπουζιού στον οργανισμό
Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ελάχιστες θερμίδες. Εκτός από ενυδάτωση λοιπόν, κάνει καλό στην καρδιά και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Η γλυκιά γεύση του και η δροσερή υφή του το κάνει ένα από τα αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε αυτό το δροσερό και πεντανόστιμο smoothie. Τώρα που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και περνούν περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, είναι ευκαιρία να εντάξετε στη διατροφή του ακόμα περισσότερα φρούτα και λαχανικά και τα smoothies είναι ένας έξυπνος και λαχταριστός τρόπος για να το πετύχετε.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved