Εύκολος κορμός σοκολάτας ή αλλιώς μωσαϊκό

Εύκολος μαμαδίστικος κορμός σοκολάτας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Εύκολος κορμός σοκολάτας ή αλλιώς μωσαϊκό

Κορμός το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό των παιδικών μας χρόνων.

Αυτό το λαχταριστό γλυκάκι που θυμίζει εξωτερικά κορμό δέντρου και εσωτερικά μωσαϊκό δάπεδο, είναι συνδεδεμένο με τις ωραιότερες παιδικές μας μνήμες. Πρόκειται για το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό που έφτιαχνε η γιαγιά μας, η μαμά μας και πλέον φτιάχνουμε και εμείς οι ίδιες στα παιδιά μας.

Είναι γρήγορο, λαχταριστό και καλύπτει απόλυτα εκείνη την ανάγκη που έχουμε για σοκολάτα ή ο,τιδήποτε άλλο γλυκό.

Η συνταγή απλή. Όσο και το όνομά του. Αν είχες παλιότερα μια μαργαρίνη στο ψυγείο, κακάο, αβγά, κονιάκ και μπισκότα έφτιαχνες αυτό το γλυκό σε χρόνο dt και η γλύκα γέμιζε το στόμα σου.

Οι παραλλαγές του πολλές. Κάποιοι χρησιμοποιούν μόνο κακάο. Κάποιοι άλλοι μόνο κουβερτούρα. Κάποιοι χρησιμοποιούν βούτυρο και κάποιοι μαργαρίνη. Κάποιοι βάζουν μέχρι και τριμμένα καρύδια, ενώ κάποιοι άλλοι όπως οι μαμά μου βάζουν γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Αχ, και πόσο του πάει το βύσσινο.

Σήμερα θα σας πω τη συνταγή που φτιάχνω εγώ στο σπίτι. Ναι, είναι αυτή με τα βύσσινα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτόν τον υπέροχο κορμό.

  • 1,5 πακέτο πτι μπερ
  • 250 γρμ κουβερτούρα
  • 150 κρέμα γάλακτος
  • 150 γρμ βούτυρο
  • 2 κ.τ.σ άγλυκο κακάο
  • 1 πιατάκι του ελληνικού καφέ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.τ.σ κονιάκ
  • 1/2 κούπα γλυκό βύσσινο (μόνο τα βύσσινα και όχι το σιρόπι)

Πώς θα φτιάξετε τον κορμό σας ή αλλιώς το μωσαϊκό σας:

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε να ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί αναποδογυρίστε τη σε ένα μπολ που θα έχετε βάλει την κουβερτούρα. Ανακατέψτε καλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Ανακατέψτε καλά και μόλις λιώσει το βούτυρο και ομογενοποιηθεί με την άχνη και το κακάο, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα σπασμένα σας μπισκότα. Αν χρειαστεί προσθέστε μερικά ακόμη. Βάλτε τα βύσσινα και τέλος το μείγμα σοκολάτας που φτιάξατε στην αρχή. Ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα και τέλος βάλτε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.

Δώστε το σχήμα του κορμού, τυλίξτε σαν «σαλάμι» (και αυτή την ονομασία έχετε ακούσει έτσι δεν είναι;) και βάλτε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες.

Έπειτα αφαιρέστε, κόψτε κομμάτια και γευτείτε το απόλυτο μαμαδίστικο και συνάμα διαχρονικό γλυκό.

Αφού εσείς έχετε ωραίες μνήμες από αυτό το γλυκό, δημιουργήστε όμορφες μνήμες και για τα δικά σας τα παιδιά. Όπως κάνω και εγώ με την κόρη μου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved