Σπιτικό λικέρ φράουλας με δύο τρόπους

Έτσι θα φτιάξετε το τέλειο λικέρ φράουλας!

Σπιτικό λικέρ φράουλας με δύο τρόπους

Έχετε φράουλες και έχετε φτιάξει κάθε λογιών γλυκά, παγωτά, ροφήματα και κέικ; Ήρθε η ώρα να φτιάξετε όμως και σπιτικό λικέρ που θα σας συντροφεύει κάποιες νύχτες του καλοκαιριού στο μπαλκόνι.

Το λικέρ φράουλας φτιάχνεται με φρέσκες φράουλες και βότκα, μπορείτε να το φτιάξετε με απλό σιρόπι ή ένα πιο κρεμώδες μείγμα. Διαλέξτε την αγαπημένη σας εκδοχή ή και τα δύο και και φτιάξτε ένα λικέρ που θα τρελάνει εσάς και τις φίλες σας.

Οι Ιταλοί φημίζονται για το λικέρ Limoncello (σας έχουμε δείξει στο παρελθόν τη συνταγή) αλλά φημίζονται γενικότερα για την επιτυχία τους και τις απλές συνταγές τους που έχουν και για άλλα λικέρ

Το λικέρ φράουλας είναι τέλειο! Ούτε πολύ γλυκό, ούτε πολύ δυνατό... ό,τι πρέπει για μετά το γεύμα. Όταν το φτιάξετε μην ξεχάσετε να το σερβίρετε με πολύ πάγο.

teleio liker fraoulas 3

Υλικά για απλό λικέρ

  • 450 γραμ. φράουλες
  • 2 κούπες βότκα

Υλικά για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό

Υλικά για το κρεμώδες λικέρ

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα + 1 κ.τ.σ γάλα
  • 1/2 κούπα κράμα γάλακτος (αυτή που χρησιμοποιείτε για σαντιγί)

Πώς θα το φτιάξετε:

Πλύντε τις φράουλες, κόψτε τες στη μέση, βάλτε τες σε ένα γυάλινο βάζο που σφραγίζει πολύ καλά και προσθέστε τη βότκα.

Κλείστε το βάζο και αφήστε το για περίπου 20 μέρες. Μπορεί να πιστεύετε ότι θέλει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί, αλλά πιστέψτε μας τα φρούτα πρέπει να μείνουν στο αλκοόλ αρκετές μέρες για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για να φτιάξετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

Σουρώστε το λικέρ σας για να αφαιρέσετε τις φράουλες και προσθέστε το υγρό μείγμα μέσα στο σιρόπι. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το λικέρ σας σε ένα μπουκάλι. Σφραγίστε καλά και πριν σερβίρετε κρατήστε το στο ψυγείο για δύο μέρες. Πιστέψτε μας αξίζει!

teleio liker fraoulas 1

Πώς θα φτιάξετε το κρεμώδες λικέρ φράουλας

Μόλις περάσουν οι 20 μέρες (όπως και παραπάνω) βάλτε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Μόλις ζεσταθούν πάρα πολύ καλά (προσοχή όχι να βράσουν) αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.

Σουρώστε το λικέρ για να αφαιρέσετε τις φράουλες και προσθέστε το στο κρεμώδες μείγμα που ετοιμάσατε. Ανακατέψτε καλά, βάλτε σε ένα μπουκάλι που σφραγίζει καλά και αφήστε στο ψυγείο για μία μέρα πριν σερβίρετε. Αν μπορείτε να το αφήσετε και λίγο παραπάνω, θα είναι ακόμη πιο γευστικό.

Πόσο χρόνο μπορείτε να φυλάξετε τα λικέρ που φτιάξατε;

  • Το κανονικό απλό λικέρ μπορείτε να το διατηρήσετε 3-4 εβδομάδες στο ψυγείο.
  • Το κρεμώδες λικέρ μπορείτε να το διατηρήσετε 1-2 εβδομάδες στο ψυγείο.

Αποφασίστε ποιο από τα δύο λικέρ φράουλας θα φτιάξετε. Το απλό, το κρεμώδες ή και τα δύο; Πάντως όποιο και να αποφασίσετε, ένα πράγμα να γνωρίζετε... είναι ΤΕΛΕΙΑ και τα δύο λικέρ φράουλας που σας προτείναμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved