Η πιο εύκολη συνταγή: Παγωτό σοκολάτα με τρία υλικά ( vid)

Βελούδινη υφή.

Η πιο εύκολη συνταγή: Παγωτό σοκολάτα με τρία υλικά ( vid)

Μπορεί ο καιρός να είναι άστατος και η θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά, όμως η αλλαγή είναι παροδική και το καλοκαίρι είναι μπροστά μας.

Και τι καλύτερο τις ζεστές μέρες ( που θα έρθουν) από ένα δροσερό σπιτικό παγωτό!

Με μόλις τρία υλικά μπορείτε να έχετε στο ψυγείο ένα πεντανόστιμο παγωτό σοκολάτα για να το απολαμβάνετε κάθε στιγμή της ημέρας.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

  • 400 γρ.κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. συμπυκωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 60 γρ. σκόνη κακάου

Εκτέλεση

Χτυπάτε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα και το κακάο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Βάζετε το μείγμα σε μια φόρμα ή ένα μπολ, σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το αφήνετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.



Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά

Το σπιτικό παγωτό είναι πολύ πιο υγιεινό καθώς δεν έχει συντηρητικά και γλυκαντικές ουσίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τρώμε όπως και τα παιδιά, όσο θέλουμε.

Η μερίδα για το παγωτό ορίζεται ως ½ φλιτζάνι και περιέχει περίπου κατά μέσο όρο το λιγότερο 250 θερμίδες, το οποίο εξαρτάται από τη σύσταση του παγωτού.Αν λοιπόν τα παιδιά συνηθίζουν να τρώνε καθημερινά παγωτό, επιπλέον της απαιτούμενης ενέργειας που χρειάζονται, εύκολα μπορούν να αυξήσουν το βάρος τους κατά περίπου 1 κιλό το μήνα.

Να θυμάστε λοιπόν ότι μόνο η κατανάλωση με μέτρο δεν θα επιβαρύνει το διατροφικό πλάνο των παιδιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved