Πέντε smoothies λαχανικών και φρούτων με λίγες θερμίδες που πρέπει να δοκιμάσετε (vid)

Αυτά τα smoothies είναι ιδανικά και για τα παιδιά. 

Πέντε smoothies λαχανικών και φρούτων με λίγες θερμίδες που πρέπει να δοκιμάσετε (vid)

Τα smoothies είναι ιδιαίτερα δημοφιλή καθώς συνδυάζουν πολλά φρούτα ή λαχανικά που τονώνουν τον οργανισμό χωρίς να του προσθέτουν έξτρα θερμίδες.

Είναι όμως έτσι;

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ένα ποτήρι γεμάτο χυμό φρούτων μπορεί να φαντάζει ιδιαίτερα υγιεινός όμως δεν είναι πάντα, καθώς κάποιες θρεπτικές ουσίες, όπως οι διαλυτές φυτικές ίνες, παραμένουν, άλλες όμως, όπως οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, χάνονται.

Επιπλέον, τα smoothies συχνά περιέχουν επιπλέον ζάχαρη και θερμίδες ειδικά αν δεν τα φτιάχνετε μόνοι σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να περιέχουν έως και έξι φορές τη συνιστώμενη ποσότητα φρούτων ( οπότε παρέχουν σημαντική ποσότητα σακχάρων) αλλά και έξτρα υλικά όπως γιαούρτι, ξηρούς καρπούς ακόμα και σιρόπι που ανεβάζει σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων.

Ένα smoothie με φρούτα θα είναι πλούσιο σε σάκχαρα, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, αλλά φτωχό σε πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά που εξισορροπούν ένα γεύμα/σνακ και κρατούν μακριά την πείνα για αρκετή ώρα. Γι' αυτό καλό θα ήταν να συνδυάζεται λαχανικά με φρούτα μαζί.

Μην ξεχνάτε ότι καλό είναι να αποφύγετε να προσθέσετε κάποια γλυκαντική ουσία στο smoothie (π.χ. μέλι), αφού τα φρούτα δίνουν ήδη αρκετά σάκχαρα και χαρίζουν γλυκιά γεύση.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πλως θα φτιάξετε πέντε smoothies που θα είναι γευστικά, υγιεινά και με λίγες θερμίδες:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved