Οι 5 καλύτερες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας για την γιορτή της Μητέρας

Και ναι, η πιο όμορφη γιορτή του κόσμου πλησιάζει και δεν είναι άλλη από τη γιορτή της Μητέρας.

Οι 5 καλύτερες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας για την γιορτή της Μητέρας

Φέτος σίγουρα είναι όλα πολύ διαφορετικά, μιας και τα παιδιά μας δεν θα φέρουν καρτούλες και κατασκευές που θα έχουν φτιάξει στο σχολείο, δεν θα μπορέσουν να πάνε στα καταστήματα με τον μπαμπά να αγοράσουν ένα μικρό δωράκι στη μανούλα, όμως υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι για να γιορτάσετε αυτή τη μέρα κάνοντάς τη μοναδική.

Από το να πάτε μια ποδηλατάδα όλοι μαζί, να κάνετε πικ νικ σε κάποιο σημείο που δεν έχει καθόλου κόσμο μέχρι να φτιάξετε διάφορες κατασκευές στο σπίτι μαζί με τα παιδιά και φυσικά συνταγές και λιχουδιές που θα φτιάξετε μαζί τους, για να γιορτάσετε τον ωραιότερο ρόλο σας, αυτόν της μητέρας.

Γι' αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να σας δείξουμε τις πιο νόστιμες και τις πιο λαχταριστές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τη βοήθεια των παιδιών σας για να κάνετε ακόμη πιο γλυκιά εκείνη την ημέρα.

Φορέστε τις ποδιές σας, βγάλτε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο από το ντουλάπι και αρχίστε τα παιχνιδομαγειρέματα στην κουζίνα σας.

Vanilla Ricotta Toasts


https://www.instagram.com/p/BiraSk_AQtr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Θυμόσαστε τότε που το αγαπημένο σας γλυκάκι ήταν μια φέτα ψωμί με λάδι και ζάχαρη ή με βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα; Ε, σήμερα θα δείτε την ακόμη πιο γλυκιά και πιο λαχταριστή συνταγή της παραδοσιακής φέτας. Δώστε στα παιδιά σας να ανακατέψουν σε ένα μπολ ricotta με βανίλια, προτιμήστε καλύτερα το κλωνάρι βανίλιας, για έξτρα άρωμα. Ψήστε φέτες ψωμί, βάλτε μια γενναιόδωρη κουταλιά από την κρέμα που φτιάξατε και από πάνω την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Όχι, ζάχαρη δεν χρειάζεστε, τη γλύκα θα τη δώσει η μαρμελάδα που θα διαλέξετε.

Αβγόφετες με φράουλες


https://www.instagram.com/p/B_xpVsxB-zZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ναι, ναι ξέρουμε! Αβγόφετα = παιδικά χρόνια! Τότε που η γιαγιά έφτιαχνε μυρωδάτες αβγόφετες και τις πασπάλιζε με ζάχαρη για να καλύψει εκείνη τη λιγούρα για γλυκάκι. Είναι από τις συνταγές που φτιάχνουν όλες οι μαμάδες και όλες οι γιαγιάδες στον κόσμο (τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε). Για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε μπαγιάτικες φέτες ψωμιού (γίνονται πιο νόστιμες) ή φέτες από τσουρέκι. Σε ένα μπολ χτυπήστε αβγά, γάλα και ελάχιστη κανέλα. Τηγανίστε και απολαύστε τες με φράουλες και ζάχαρη άχνη!

Tiramisu με Limoncello


https://www.instagram.com/p/B_bhMydDIHL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εδώ τώρα πάμε στα πιο δύσκολα γλυκά και τα παιδιά θα χρειαστούν σίγουρα τη βοήθεια της μανούλας που γιορτάζει για να τα φτιάξουν. Να είστε σίγουρη όμως, πως αν τους δώσετε όλα τα υλικά έτοιμα μπροστά τους, θα μπορέσουν να «στήσουν» το λαχταριστό ποτηράκι που βλέπετε στη φωτογραφία. Φτιάξτε τη νόστιμη κρέμα χρησιμοποιώντας μασκαρπόνε, κρέμα γάλακτος και χυμό και ξύσμα λεμονιού. Βουτήξτε τα μπισκότα σαβαγιάρ σε σιρόπι που θα φτιάξετε με νερό, ζάχαρη και λικέρ limoncello και διακοσμήστε με φράουλες.

Κέικ καρότου


https://www.instagram.com/p/Bw69TvrFo1o/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ακόμη ένα νόστιμο και λαχταριστό γλυκάκι που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια είναι το κέικ καρότου. Συνταγή για να το φτιάξετε μπορείτε να βρείτε εδώ. Όσο για το γλάσο; Μια γλυκιά κρέμα τυριού θα του πηγαίνει «γάντι»! Μην ξεχάσετε να καραμελώσετε με καστανή ζάχαρη το καροτάκι που θα διακοσμήσει τα κομμάτια σας.

Γλυκό ψυγείου με ζελέ και φράουλες


https://www.instagram.com/p/BisN9yhDJjH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για το τέλος κρατήσαμε τη συνταγή για το ΑΠΟΛΥΤΟ μαμαδογλυκό. Το γλυκάκι ψυγείου που κάθε μαμά φτιάχνει με φρυγανιές ή μπισκότα πτι μπερ. Αν δεν έχετε τη συνταγή, σας προτείνουμε να φτιάξετε αυτή εδώ, που είναι δοκιμασμένη και η επιτυχία της είναι σίγουρη.

Αυτές ήταν οι συνταγές που σας προτείνουμε και που σίγουρα θα απολαύσουν τα παιδιά να κάνουν μαζί σας. Θα σας γλυκάνουν και θα τα γλυκάνετε!

Περισσότερα άρθρα για τη Γιορτή της Μητέρας δείτε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved