#Mένουμε_Σπίτι: Ιδέες για νόστιμα και υγιεινά πιάτα «καραντίνας» για παιδιά (vids)

Ιδέες για νόστιμα και θρεπτικά πιάτα που μπορούμε να φτιάξουμε και παρέα με τα παιδιά μας τις μέρες που #Μένουμε_Σπίτι.

#Mένουμε_Σπίτι: Ιδέες για νόστιμα και υγιεινά πιάτα «καραντίνας» για παιδιά (vids)

Όλες αυτές τις μέρες μικροί και μεγάλοι #Μένουμε_Σπίτι και προστατεύουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα από τον κορονοϊό.

Ο χρόνος εντός σπιτιού είναι πλέον αρκετός και μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε κατάλληλα προς όφελός μας. Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος με τον οποίο μπορούμε και να «ξεδώσουμε», αλλά παράλληλα να φτιάξουμε νόστιμα και υγιεινά πιάτα για όλη την οικογένεια.

Τι μπορούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας και να κάνουμε τις μέρες μας λίγο πιο ενδιαφέρουσες;

Pancakes με ζωάκια:

Αυτές τις μέρες έχουμε επιτέλους τον χρόνο να φτιάξουμε πρωινό για τους δικούς μας ανθρώπους. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε βήμα-βήμα εύκολα και γρήγορα, pancakes ζωάκια. Τα παιδιά είναι βέβαιο ότι θα τα λατρέψουν και σερβίροντάς τα με φρεσκοκομμένα φρούτα ή μέλι, έχετε ένα θρεπτικό πιάτο ό,τι πρέπει για πρωινό.



Η πίτσα... αλλιώς:

Τα παιδιά λατρεύουν την πίτσα και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν τους την αδυναμία, φτιάχνοντας με τα χεράκια μας μία υγιεινή και σπιτική παραλλαγή του αγαπημένου junk food. Στο παρακάτω βίντεο, μπορούμε να δούμε πώς θα φτιάξουμε σπιτική πίτσα, με... μπρόκολο. Ακόμα και αν το μικρό σας δεν τρώει το πολύ θρεπτικό αυτό λαχανικό, με αυτήν τη συνταγή σίγουρα θα αλλάξει γνώμη.



Μπροκολο-μπαλίτσες

Ένας άλλος τρόπος να λατρέψουν τα παιδιά το μπρόκολο είναι αυτό το θρεπτικό και νόστιμο σνακ που βλέπετε στο βίντεο που ακολουθεί. Μπουκίτσες με τυρί και μπρόκολο που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα, όχι μόνο για το φαγητό αλλά για κάθε ώρα της ημέρας.



Υγιεινό κέικ με παντζάρι και σοκολάτα

Ένα υγιεινό γλύκισμα για πρωινό, δεκατιανό ή και απογευματινό. Το κέικ είναι από τα πιο κλασικά γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε και με την παρακάτω συνταγή μπορούμε να έχουμε μία υγιεινή εκδοχή του με «κρυμμένο» παντζάρι.



Burger nights με υγιεινά mini burger-άκια

Κάνουμε τα βράδια μας λίγο πιο ενδιαφέροντα φτιάχνοντας για όλους mini burgers με κοτόπουλο και λαχανικά. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε στο παρακάτω βίντεο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved