Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα - Φτιάξτε το σήμερα κιόλας

To αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό μας "αλλιώς".

#tsoulotip: 1. Δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα, διότι η ζάχαρη θα κάτσει στον πάτο της κατσαρόλας και θα δημιουργήσει μία καραμέλα, η οποία θα βοηθήσει στο να μην καεί το γάλα. 2. Μπορούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε το σιρόπι με πορτοκάλι κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία. 3. Δεν αλείφουμε τα φύλλα με το πινέλο, αλλά τα πασπαλίζουμε για να βγουν τραγανά.

ΥΛΙΚΑ

Για τα φύλλα:

  • 200 γρ. βούτυρο, για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Φουντούκια, θρυμματισμένα για το σερβίρισμα

Για την κρέμα:

  • 1.200 ml γάλα, πλήρες
  • 300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 180 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 20 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 3 αυγά, μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

  • 700 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 600 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved