Το απόλυτο σοκολατογλυκό! Σοκολατένιο κέικ με raspberries
Αφράτο κέικ με σοκολατένιο γλάσο...σκέτη λιγούρα!
#tsoulotip: Το βούτυρο πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρώς πριν το ρίξουμε στο μείγμα γιατί θα κόψει.
ΥΛΙΚΑ
- 290 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 400 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 80 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 80 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, λιωμένο
- 3 αυγά, large
- 280 ml ξινόγαλο
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
- ¾ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. baking powder
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για την επικάλυψη:
- 80 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
- 25 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 15 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 10 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¾ κ.γ. κορν φλάουρ
Για το σερβίρισμα:
- Raspberries
- Φρέσκο δυόσμο
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com