Τέσσερις νόστιμες και διαφορετικές συνταγές με πατάτα (vid)

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να τη μαγειρέψουμε.

Τέσσερις νόστιμες και διαφορετικές συνταγές με πατάτα (vid)

Οι πατάτες, ειδικά οι τηγανιτές, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα πιάτο με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες, είτε ως κύριο είτε ως συνοδευτικό.

Σε αντίθεση με το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά, η πατάτα δεν αποτελεί επεξεργασμένο υδατάνθρακα, επομένως το διατροφικό της προφίλ διαφέρει σημαντικά από τα προϊόντα αυτά.

Εφόσον δεν συνοδεύεται από παχυντικά τυριά, μπέικον, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και τα συναφή, η πατάτα είναι εξαιρετικά υγιεινή και θρεπτική. Καλό είναι να την προτιμάμε ψητή ή βραστή αντί για τηγανητή. Όταν δε καταναλώνεται με τη φλούδα της παρέχει ακόμη μεγαλύτερο διατροφικό όφελος, χάρη στην έξτρα δόση φυτικών ινών που μας δίνει.

Πατάτα: Θερμίδες

Μία μέτρια πατάτα έχει περίπου 160 θερμίδες, επομένως είναι κατάλληλη ακόμη και στο πλαίσιο μιας ολιγοθερμιδικής δίαιτας.

Συμπερασματικά, όπως διαβάζουμε στο onmed, η πατάτα όχι μόνο δεν είναι απαγορευμένος καρπός, αλλά μάλιστα δικαιούται απόλυτα τη θέση της στη διατροφή μας, εφόσον αποφεύγουμε να την καταναλώνουμε σε συνδυασμό με ανθυγιεινά λιπαρά και την προτιμάμε ολόκληρη, μαζί με τη φλούδα της.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε τέσσερις συνταγές με πατάτα,λίγο διαφορετικές από αυτές που έχετε δοκιμάσει.

Επιλέξτε αυτή που σας αρέσει περισσότερο και μαγειρέψτε την σήμερα κιόλας:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved