Ψωμάκια στον ατμό(bao buns) - Δείτε πώς θα τα φτιάξετε

#tsoulotip: Δεν πρέπει να βράζει πάρα πολύ το νερό όταν μαγειρεύουμε τα ψωμάκια, για να μην ξεραθούν.

Ψωμάκια στον ατμό(bao buns) - Δείτε πώς θα τα φτιάξετε

ΥΛΙΚΑ

Για τα ψωμάκια:

  • 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1½ κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. μαγιά, ξερή
  • 50 ml. γάλα, πλήρες
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο + έξτρα για το άλειμμα της ζύμης
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 200 ml νερό, χλιαρό

Για τη γέμιση:

  • 440 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες λεπτές κάθετες φέτες
  • ½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 ml. soy sauce
  • Ηλιέλαιο
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Σουσάμι
  • ½ αγγούρι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • ½ καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • ¼ μάτσο κόλιανδρου, ψιλοκομμένο

Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved