Συνταγή για κριθαρότο με μυλοκόπι και μελάνι σουπιάς
#tsoulotip: Προσοχή με το αλάτι, διότι το μελάνι σουπιάς είναι αλμυρό.
ΥΛΙΚΑ
- 1 μυλοκόπι, κομμένο σε φιλέτα και καθαρισμένο από την πέτσα
- 500 γρ. κριθαράκι
- ½ κ.γ. μελάνι σουπιάς
- 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
- 150 ml λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1400 ml νερό
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com