Συνταγή για κριθαρότο με μυλοκόπι και μελάνι σουπιάς

#tsoulotip: Προσοχή με το αλάτι, διότι το μελάνι σουπιάς είναι αλμυρό.

Συνταγή για κριθαρότο με μυλοκόπι και μελάνι σουπιάς

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μυλοκόπι, κομμένο σε φιλέτα και καθαρισμένο από την πέτσα
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • ½ κ.γ. μελάνι σουπιάς
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1400 ml νερό
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα

Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved